Aradi Kamaraszinhaz participă a patra oară consecutiv la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio și la Festivalul de Teatru Balcanic

  de Special Arad | 17 noiembrie 2014, 6:02 PM | Cultură

  0

  Compania maghiară arădeană este invitată la ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio, sau altfel spus “Interfest 2014”, și la ediția a V-a a Festivalului de Teatru Balcanic, manifestare organizată de Teatrul “Al. Davila” Piteşti, festival care cheamă la rampă trupe din cinci ţări. Pe scena tetarului din Piteşti vor juca actori ai teatrelor din Bucureşti, Rm. Vâlcea, Giurgiu, Deva, Arad, Baia Mare, Vraţa (Bulgaria), Vârşeţ, Kragujevac (Serbia), Kosovo şi Albania. Regalul teatral se desfăşoară în perioada 14-19 noiembrie.

  Publicul din Pitești va vedea un „stand-up tragedy radical” aşa cum este caracterizat spectacolul teatrului maghiar arădean. Inspirat din piesa lui Eric Bogosain şi textele lui Jose Saramago, spectacolul Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll, în regia lui Tapaszto Erno, a fost tradusă în limba maghiară de către Fekete Reka, în rolul principal avându-l pe Harsanyi Attila.

  Premiera spectacolului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional THEALTER din Szeged, Ungaria în vara anului 2014, actorul Harsanyi Attila obţinând premiul pentru Cel Mai Bun Actor – thealter best of subiectiv.

  Menționăm faptul că la edițiile anterioare arădenii s-au întors cu numeroase premii de la festivalul internațional piteștean: în anul 2011 actorul Harsanyi Attila a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Rudolf Hess din piesa „Decalogul după Hess” de Alina Nelega, în regia lui Tapaszto Erno. Totodată, Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz şi Asociaţia Maszk din Szeged au primit premiul pentru Dialog Intercultural pentru spectacolul „Quartet” de Heiner Muller, în regia lui József Balog. În anul 2013 regizorul Tapaszto Erno a câştigat Premiul pentru cea mai bună REGIE. Compania arădeană maghiară a mai obţinut trei nominalizări în cadrul celor două festivaluri: MARELE PREMIU al festivalului, Premiul pentru SCENOGRAFIE (Tapaszto Erno), Premiul DE POPULARITATE (Linda Zsiros).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.