vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii din secțiile de votare: „Le ziceam că am fraudat numa’ să dorm, fie și într-o celulă”. Cum s-a văzut haosul comasării alegerilor la Arad

  Comasarea alegerilor de anul acesta, pe lângă implicările politice, alianțe, liste comune și așa mai departe, a mai avut un efect în procesul de votare. Unul care a demonstrat incapacitatea autorităților de a se pregăti pentru ceea ce a însemnat această comasare.

  Citește și : Câștigătorii la alegerile locale din județul Arad. Cine sunt primarii?

  După închiderea secțiilor de votare, mai mulți arădeni ne-au scris, denunțând modul precar în care alegerile au fost gestionate. Membrii comisiilor de votare, care au început lucrul la ora 6 dimineața, au ajuns acasă abia a doua zi cam pe la aceeași oră. Și ei sunt cei norocoși, deoarece președinții de comisie împreună cu cei care au dus sacii la Biroul Electoral de la Polivalentă erau încă acolo la ora 17:00.

  Alți membri din județ au ajuns acasă dimineața la ora 8:00. În una dintre secțiile de votare din Arad, oamenii de acolo au rămas fără hârtie igienică. Da. Au rămas fără hârtie igienică….

  „Oare este normal să începi ziua de vot înainte de ora 6:00 și nici după 33 de ore să nu fie gata procesul electoral? Acestă situație neplăcută a fost semnalată în presă? Eu nu am văzut nicio luare de poziție de la niciun partid legat de aceste incidente. La UAV mai sunt și la această oră destui de mulți reprezentanți care așteaptă de dimineață în căldură să depună sacii cu buletinele de vot.

  Și fără supărare, dacă președintele secției ar fi arătat fiecare filă din cele 5 buletine de vot de la votanți din secție oare când am fi terminat procesul electoral? De luat în calcul pentru viitor. Este ceea mai groaznică experiență a mea de până acuma ca și reprezentant în secția de vot. În rest, păcat că nu am reușit să mobilizăm mai mulți arădeni să iasă la vot”, ne-a scris un cititor.

  „M-am trezit la 4 și 20 ca să ajung la secția din județ, am ajuns acasă a doua zi la 8 dimineața. Ce să mai zic? Sunt frânt, dar norocos. Alții au ajuns la ora 22:00 acasă, așa că nu mă plâng”, ne-a scris altul.

  Pentru că ironia, sarcasmul și tonul glumeț nu ne-a părăsit pe noi, ca popor, niciodată, altcineva ne-a transmis o „rugăminte”:

  „Deci dacă vreodată mai zic că mă duc la o secție de votare……dați cu mașina peste mine. Și arătați-le mesajul ăsta. Le ziceam că am fraudat numa să dorm, fie și într-o celulă. Cred ca și deținuții au fost tratați mai uman decât președinții secțiilor de votare”.

  În tot acest timp însă, pe rețelele de socializare, cei care ne conduc, cei pe care i-am votat, cei pe care ar trebui să-i interese situația haotică din secțiile de votare zâmbeau frumos la poză și mulțumeau pentru voturi. Atât.

  După cum se știe, membrii comisiei de votare sunt renumerați cu o anumită sumă de bani, diurnă și o zi liberă. Mulți dintre aceștia însă, și-au petrecut jumătate de zi pe drumuri, iar cealaltă jumătate dormind. Iar banii… încă nu se știe când vor intra. Nici unul din membrii cu care am vorbit nu au știut să ne spună asta, pentru că nu au fost informați.

  Având în vedere că prezența la vot a fost de puțin peste jumătate, nici nu putem gândi cât de mult s-ar fi întins toată tevatura aceasta, dacă prezența la vot ajungea la 80, 90 %.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oare a cui vină o fi? Ca reprezentant la sectiile de votare, nu sunt legii? De ce ați fost deacord, când puteati merge acasă fără probleme! Va ținut careva în lanț?
   Ăștia suntem, ce să dorim mai mult? Sunt convinsă că atunci când intra câte unul de pe liste, ereați gata sa-i pupați si-n c..!

   --4 voturi
   +1
   -1
  2. Gata cu prosteala!
   Ce prostii vorbiți, toți sau aproape toți președinți/vicepreședinți sunt „prieteni ” ( a se citi lingăi) a politrucilor. Normal că se plâng, poate așteaptă pensie specială pentru marele efort!!!
   Dau unul-două contraexemple: sunt medici, pompieri care au misiuni mult mai grele și nu se plâng.
   Dumnezeu să ne Ajute!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.