duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii din mai multe cartiere, amendați de polițiștii locali

  de Special Arad | 14 ianuarie 2021, 10:10 AM | Știri Arad

  0

  În primele două zile ale acestei săptămâni, respectiv 11-12 ianuarie 2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei în curțile cu vizibilitate dinspre domeniul public, trotuare și spațiile verzi adiacente imobilelor.

  Astfel, echipajele și-au făcut simțită prezența în cartierele Aurel Vlaicu, Drăgășani, Micalaca și Aradul Nou. În afara celor șase situații în care gravitatea mai redusă a faptelor a justificat avertizarea contravenienților și stabilirea unor termene pentru curățarea zonelor afectate, s-a aplicat amenzi în valoare totală de 6800 de lei. Pentru încălcarea prevederilor HCLM 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad s-au aplicat amenzi în cuantum de 3500 lei. S-a constatat nemenținerea curățeniei în proximitatea unui punct de lucru unui agent economic și deversarea de ape uzate direct pe domeniul public.

  Alți 700 de lei s-au aplicat pentru nerespectarea dispozițiilor HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad unei persoane fizice care a depozitat materiale de construcții pe domeniul public. În paralel, au continuat acțiunile de sancționare a utilizării spațiului verde pentru parcarea autovehiculelor, aplicându-se și în acest sens amenzi în cuantum de 2200 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.