Cine sunt arădenii care vor primi distincții în cadrul Zilelor Aradului

  de Raluca Medeleanu | 17 august 2020, 11:09 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  o parte din cei propusi pentru premiere

  Este tradiție deja ca în cadrul Zilelor Aradului mai mulți arădeni, pe care municipalitatea consideră că au adus un plus de valoare orașului, să fie premiați în cadrul unei festivități. Anul acesta, pe lista de propuneri care va fi votată vineri, 21 august, în ședința de Consiliu Local sunt incluși 14 arădeni având diferite domenii de activitate.

  Primul pe listă, singurul propus pentru titlul de Cetățean de Onoare, este Gheorghe Domșa, director al Casei de Asigurări de Sănătate Arad, iar în perioada pandemiei lider al Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru gestionarea crizei provocate de coronavirus. Menționăm că propunerea pentru acordarea acestui titlu a venit tocmai din partea lui Gheorghe Falcă, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Direcția de Sănătate Publică la Prefectura Arad, la începutul lunii iunie, europarlamentarul ținând să-și exprime gratitudinea pentru modul în care acesta a coordonat Grupul mai sus menționat.

  Următoararea distincție se referă la titlul „Pro Urbe”, pentru care este propusă doamna fizician Anamaria Effler, care a făcut parte din echipa LIGO, echipă căreia i-a fost înmânat premiul Nobel în 2017 pentru că a demonstrat, prin aplicație practică, ceea ce încă din 1916 a spus marele Albert Einstein, care a prezis că anumite cataclisme care au loc în spațiu, cum ar fi ciocnirile între două stele sau între găuri negre, pot modifica spațiul, sub forma unor unde gravitaționale.

  Pentru titlul de excelență au fost propuse mai multe personalități arădene, alese atât pe baza meritelor profesionale, cât și pentru promovarea pe care au făcut-o orașului nostru în țară și peste hotare:
  – În domeniul literaturii: prof. Gheorghe Schwartz – scriitor.
  – În domeniul artei dramatice: Adina Doba – maestru păpușar.
  – În domeniul învățământului: Emilia Soriteu – inspector școlar; Monica Băltărețu – profesoară, director al Colegiului Economic Arad, Livia Marinescu – profesoară, fost director al Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad.
  – În domeniul artelor vizuale: Anamaria More Saghi – artist plastic; Maria Furnea – artist plastic; Adrian Sandu – artist plastic; Nelu Scripciuc – artist fotograf
  – În domeniul sportului: Martin Liptak – antrenor natație; Ioan Igna – arbitru fotbal; Marcel Coraș – Fotbalist
  – Alte domenii: Carol Fekete – pentru promovarea valorilor culturale ale municipiului Arad.

  În ceea ce privește celebrarea zilelor orașului, municipalitatea nu a mai făcut niciun anunț oficial despre o eventuală organizare. În mod normal, acestea erau planificate să se desfășoare chiar weekendul viitor, între 21 și 30 august. Momentan, a fost anunțată doar data ședinței festive, în cadrul căreia se vor acorda distincțiile de mai sus, anume 22 august.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.