Arădenii care vor plăti impozitele până în martie, vor primi o bonificație de 10%. Primăria anunță și mici majorări la anumite dări

  de Special Arad | 30 septembrie 2019, 7:32 PM | Administraţie

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2020 a fost aprobat cu unanimitate de voturi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal de luni, 30 septembrie 2019. Anul 2020 vine cu veşti bune pentru contribuabilii care îşi achită integral dările locale până la finele lunii martie. Aceştia vor beneficia de o bonificaţie majorată  de la 5% la 10 %.

  În ceea ce privește cuantumul impozitelor și taxele ce urmează să fie plătite de arădeni anul viitor, acestea nu sunt majorate. Cu toate acestea este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoră creştere în cazul anumitor dări locale, generate de faptul că rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,6%.  Majorarea se va aplica de exemplu  la impozitul pe clădiri rezidenţiale, la mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi precum şi la unele taxe cum ar fi cea de eliberare a certificatului de urbanism, cea pentru eliberarea autorizaţiilor privind lucrările de racorduri şi branşamente la reţele publice de apă, canalizare, gaze, termice, energie electrică, telefonie şi televiziune prin cablu, taxa de eliberare a copiilor heliografice de pe planuri şi  taxa de divorţ pe cale administrativă.

  Şi tot în cadrul şedinţei de azi, aleşii locali au fost de acord în unanimitate cu acordarea ajutorului cu titlu de subvenții pentru acoperirea diferenței de preț și tarif la energia termică livrată populației aferent lunii august 2019 în sumă totală de 357.248,70 lei către SC CET Hidrocarburi SA Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.