Arădeni care conduc sportul românesc: Lucia Mihalache este șefa Federației Române de Tir Sportiv!

  de Dan Lazăr | 25 decembrie 2019, 9:36 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Arădeanca Lucia Mihalache, directorul CS Municipal Arad, care este, de câteva luni, și președintele Federației Române de Tir Sportiv, face bilanțul anului 2019 în sportul căruia i-a dedicat peste trei decenii.

  Lucia Mihalache, participantă la JO 2008 şi JO 2012, este prima femeie din România care a participat la Jocurile Olimpice în proba de talere. Arădeanca vrea să faca performanță și în funcția de președinte al Federației Române de Tir Sportiv. „Cea mai mare performanţă a anului în tirul sportiv este calificarea Laurei Coman la JO. Apoi medalia de aur obţinută de ea la CE din luna februarie, locul 3 cu echipa de puşcă feminin, tot la acelaşi CE. Roxana Miklos a obţinut locul 5 în finala Campionatului Mondial, iar Alin Moldoveanu şi Laura Coman, în proba de mixt, s-au clasat pe locul 2 la Cupa Mondială. Cei doi pot concura şi la JO 2020 în proba de mixt la puşcă, cu condiţia să obţină şi Alin calificarea la Tokyo. Ca perspectivă, junioara Raveca Islai, de la skeet, care a intrat în finală la Campionatele Europene, iar la pistol Joldea Luca, care a obţinut locul 3 la o competiţie foarte grea, Olympic Hopes, de speranţe olimpice. Vlad Gheţu (talere), Roxana Bonte (pistol), la primul ei an de seniorat, sunt alţi tineri de viitor”, spune Lucia Mihalache, care i-a urmat în funcție unui alt arădean, Sorin Babii.

  Au schimbat „Dacia cu Mercedes”
  „Nu mai sunt probleme cu armele și echipamentele, sportivii au echipamente, materiale de cea mai bună calitate, mai ales Laura care e calificată. Şi ceilalţi au ce îşi doresc, totul e OK, la talere la fel. Au primit puşti de ultimă generaţie, avem şi noi Mercedes, nu mai avem Dacii. Contează la moral, la psihic, acum intrăm şi noi cu capul sus, cu pieptul înainte în sală când totul e OK”, a subliniat Mihalache

  Ține pumnii strânși pentru Dana Dodean
  „Orice sportiv din lume îşi doreşte şi visează să participe, în primul rând, la măcar o ediţie a Jocurilor Olimpice. Am avut şi eu şansa să fiu acolo în două rânduri, e un sentiment deosebit, nu se compară cu Europene sau Mondiale, chiar merită să ajungi să trăieşti un astfel de moment. Dana Dodean ar fi, la Tokyo, la a patra sa ediţie de Jocuri Olimpice, îi doresc din tot sufletul să îşi îndeplinească visul şi să obţină medalia mult dorită”, afirmă șefa CSM Arad și FRTS despre una dintre cele mai valoroase sportive ale clubului său, tenismana Daniela Dodean-Monteiro.

  Carte de vizită impresionantă
  Lucia Mihalache (născută la Arad în 5 iulie 1967) s-a retras din activitatea sportivă în anul 2015. În cei 31 de ani de carieră a strâns 25 de titluri naţionale, 26 de Cupe ale României, 17 recorduri naţionale, opt titluri balcanice, două recorduri balcanice, 12 Grand Prix-uri, a fost campioană europeană de junioare, a ajuns în trei finale de Campionat European și în două finale de Cupe Mondiale şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. În martie 2016, Lucia Mihalache a devenit director al CS Municipal Arad, iar din august 2019 ocupă și funcția de președinte al Federației Române de Tir Sportiv.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.