A murit solistul trupei Omega, Kóbor János

  de - | 6 December 2021, 12:56 PM | Internaţional

  1

  La vârsta de 78 de ani, Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit după o scurtă boală, a anunțat trupa maghiară, citată de Telex.hu. Cântărețul a fost internat în spital în urmă cu câteva săptămâni.

  Kóbor János s-a născut și a crescut la Budapesta. Și-a format prima trupă în liceu, iar după ce a trecut prin mai multe formații mici, în 1960 a înființat, alături de colegii săi, trupa Omega. Inițial, repertoriul muzical a constat mai mult în interpretarea cântecelor occidentale, printre soliștii trupei numărându-se și artiștii Benkő László și Koncz Zsuzsa. Kóbor János a obținut și o diplomă în arhitectură, la Universitatea de Tehnologie din Budapesta, dar nu a lucrat ca arhitect nici un minut.

  Kóbor s-a dedicat în cele din urmă în întregime muzicii și a fost implicat în realizarea tuturor celor 17 albume ale trupei Omega. Cel mai recent album a fost lansat în 2020, cu titlul „Testamentum”.

  Alături de colegii de trupă, solistul a obținut Premiul Liszt Ferenc în 1987 și Premiul Kossuth în 2013.

  Presa maghiară scrie că solistul Kóbor János nu a fost vaccinat anti-Covid. „Nu mă vaccinez niciodată cu nimic, nu am cerut nici vaccin antigripal și nu o voi face. După părerea mea, obligația vaccinării este o încălcare gravă a vieții private”, a spus Kóbor pentru publicația Blikk în decembrie, anul trecut. „Nu sunt nici pro și nici împotriva vaccinării. Nu m-au interesat niciodată negatorii virușilor sau teoreticienii conspirației. Sper că oamenii de știință care se ocupă de vaccinare își cunosc foarte bine treaba și găsesc o soluție. […] Nu am fost niciodată cu adevărat bolnav! […] Cui îi pasă, să ia vaccinul!”, a spus el pentru Ripost.hu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.