duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Darius Branda, campion european la gimnastică aerobică! Trei medalii, „zestrea” emisarilor CS Universitatea Arad la Baku

  de Dan Lazăr | 24 mai 2021, 9:11 AM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  Sportivii români, printre care s-au numărat și doi emisari ai Aradului – Darius Branda și Vlăduț Popa – au cucerit cinci medalii la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică pentru juniori de la Baku, una de aur, două de argint şi două de bronz.

  În palatul gimnasticii din capitala Azerbaijanului, Daria Mihaiu, Darius Branda – legitimat la CS Universitatea Arad – și Leonard Mantea au câștigat cele mai multe medalii pentru România – 3. Mihaiu și Branda au avut cea mai bună evoluție în proba de CUPLU, învingându-i în disputa pentru aur pe gimnaștii din Rusia și Bulgaria, au câștigat argintul alături de Mirela Frîncu/ Larisa Suiu/ Vlăduț Popa (CSU Arad)/ Mădălin Boldea/ la AEROBIC DANCE, și bronzul în ultima finală a competiției, la GRUP, alături de Leonard Manta/ Larisa Suiu/ Claudia Gheroghe.

  Aurul a fost cucerit de Daria Mihaiu şi Darius Branda, în proba de perechi mixte, România 2 (19,850 puncte) devansând Rusia (19,800) şi Bulgaria (19,750).

  La trio, România 2 (Claudia Ristea, Claudia Gheorghe şi Leonard Manta) a obţinut argintul, cu 19,450 puncte, devansată de Rusia (19,900), dar clasându-se înaintea Ungariei (19,400).

  O altă medalie de argint a fost obţinută la aerobic dance, de Daria Mihaiu, Mirela Frîncu, Larisa Suiu, Mădălin Boldea, Vlăduț Popa și Darius Branda (ultimii doi legitimați la CS Universitatea Arad), cu 17,300 puncte. Pe primul loc s-a clasat Rusia (17,600), podiumul fiind completat de Ungaria (17,200).

  Leonard Manta a cucerit bronzul la individual masculin, cu 20,200 puncte, fiind devansat de ruşii Danila Kudinov (20,350) şi Kirill Klimov (20,250). Arădeanul Vlăduţ Popa s-a clasat pe 7, cu 19,800.

  Bronz a obţinut România şi la grup (Leonard Manta, Darius Branda, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Claudia Gheorghe), cu 19,500 puncte, terminând în urma Rusiei (19,800) şi a Ungariei (19,675).

  „Pentru tricolori urmează Campionatul European, care va avea loc între 17-19 septembrie, în Italia”, ne-a declarat Ramona Haidu, antrenoarea arădenilor.

  gim urania

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.