Arădeanca Lorena Gâlea, elevă în clasa a II-a, pe scena „Next Star”

  de Special Arad | 28 martie 2017, 5:54 PM | Monden

  0

  Lorena Gâlea este elevă în clasa a II – a la Şcoală Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad şi, din octombrie anul trecut, studiază Canto la Şcoala Populară de Arte Arad, cu profesoara Claudia Ştesco. Joi, 30 martie, începând cu ora 20.30, Lorena va performa la Antena 1, în cadrul concursului Next Star.

  Lorena a început să studieze muzica de la o vârstă fragedă, aproximativ la 5 ani. „Acasă cântăm fără oprire indiferent de activităţile pe care le desfăşurăm, însă talentul meu a fost remarcat de către doamna educatoare Maria Blaj,la grădiniţă,în urmă cu 3 ani, când a cântat la serbarea de Crăciun în calitate de solistă”.

  Pentru a învaţă tehnica vocală care să o ajute să progreseze în muzică, a început cursurile de canto vocal, în luna martie 2014 la Clubul DezArt Arad, unde a avut-o ca profesoară pe Simona Cosma Bivald şi, în paralel a urmat cursurile de Canto de la Palatul Copiilor Arad, cu profesoara Laura Roşu. În luna decembrie 2016, îndemnată fiind de părinţi şi profesoara sa, de la Şcoala Populară de Arte, Lorena s-a înscris pentru preselecţiile Next Star iar, în ianuarie anul acesta, a aflat că  a fost admisă.

  „A fost o imensă bucurie care m-a impresionat până la lacrimi. Doamna profesoară a fost nespus de fericită la aflarea veştii. Am început intens pregătirea vocală. În luna martie au urmat filmările mult aşteptate”. Ajunsă la Bucureşti, a  cunoscut staff-ul şi juraţii emisiunii Next Star,după care a participat la repetiţii şi filmări. „A fost cea mai important experienţă din viaţă mea,de până acum. Am cunoscut oameni extraordinari şi am avut un mentor, Dorian Popa, cum rar mai există oameni în zilele noastre”.

  Tânăra spune că atât cursurile de canto cât şi prima preselecţie Next Star la care a participat au ajutat-o să progreseze mult deoarece a fost necesar să înveţe o piesă în engleză pe care a înregistrat-o şi trimis-o la studiourile Antena 1. „Au fost şi alte preselecţii de emisiuni la care am participat însă după mai multe încercări am reuşit să ajung la emisiunea mult visată de către mine: Next Star. A fost minunat sau chiar magic pot să spun. Este un alt nivel competiţional. E greu deoarece concurenţă vine şi din alte domenii. Am învăţat foarte multe din această experienţă benefică”.

  Tânăra spune că şi-a dorit de foarte mult timp să ajungă aici iar studiul, concursurile la care a mai participat înainte şi repetiţiile pe care le-a făcut chiar şi în vacanţe au ajutat-o să atingă nivelul competiţional de care e nevoie pentru o asemenea emisiune. La Next Star a interpretat melodia „That Man”, a cunoscutei interprete Caro Emerald. În cea ce priveşte părerea juraţilor legat de momentul său artistic, Lorena spune că aceştia l-au apreciat, i-au dat indicaţiile necesare pentru a se descurca şi mai bine pe viitor şi i-au confirmat că drumul pe care a pornit este corect. „De Pepe mi-a fost cel mai frică dintre juraţi, iar pe Dorian Popa mi-am dorit foarte mult să îl cunosc”.

  Cu toate că muzica îi ocupă mare parte din timp şi este pe primul locul în lista activităţilor favorite, ca orice copil de vârsta ei, în timpul liber Lorenei îi place să se plimbe cu bicicleta şi cu rolele, să se joace în parc cu copiii, să ia lecţii de dans şi engleză şi să se joace cu hamsterii  ei, Chantal şi Cristal.

  Deşi are doar nouă ani, ştie exact ce vrea să facă pe viitor, „Dacă mă ajută Dumnezeu, îmi doresc imens să am o carieră muzicală şi să cânt pe marile scene internaţionale”.

   

  Premii și participări la concursuri sau emisiuni:

  lorena galea 32014

  Concursuri: Concurs judeţean muzică uşoară / Arad – locul 2, Ghiocelul de argint / Arad – locul 2, Steluţele Cetăţii / Deva – locul 1, Floare de lotus / Oradea – menţiune 2, Star Vivere / Oradea – menţiune, Stele în devenire / Timişoara – locul 1

  Spectacole, emisiuni Tv: Spectacol de caritate (Sindicate), spectacol din cadrul semimaratonului Aradului (Locaţii: Lunca Mureşului, Primărie), Zilele Fântânele, Unifest UAV deschidere, Balul bobocilor UAV, Balul de caritate Lions Club, Inedit Tv, West Tv

  2015

  Concursuri: Steluţa de cristal / Arad – locul 1, Steluţele cetăţii / Deva – locul 1, Floare de lotus / Oradea – menţiune 2, Star Vivere / Oradea – locul 1, Am un vis / Salonta – locul 3

  Spectacole, emisiuni Tv: Unifest UAV deschidere, Cărtureşti Atrium Mall, Balul de caritate Lions Club

  2016

  Concursuri: Live Muse Art / Arad – locul 1, Excelenţă, Concurs judeţean de muzică uşoară / Arad – locul 1, Steluţa de cristal / Arad – locul 1, Ar Music Fest – Premiul Absolut, Theatrum mundi / Arad – premiul special, Ursuleţul de aur / Baia Mare – locul 3, Trecut, prezent, viitor / Deva – premiul special, Delfinul de aur / Năvodari – locul 2, Capitală muzicală / Sibiu – locul I, Arad Kids Talent – premiul special, Star vivere music revolution – menţiune

  Spectacole, emisiuni Tv: Vocea României – preselecţii finale / Bucureşti, Tv Arad – Ghilea Show / „Aleea muzicii”, West Tv  / „Emisiunea de paşte” cu Adi Moldovan, Trăistuţă cu poveşti,Baza sportivă CET, Turcia Cristal Admiral Resort Suites & Spa, Teatrul de vară – Şcoală populară de arte, Noaptea cercetătorilor Europeni / Atrium Mall, Barfly cu Ricardo Caria & Band, Locul de joacă „Paradisul copiilor”, Al XXXIX-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, Concert colinde / Lipova, Preselecţii Next Star / Antena 1

  2017

  Concursuri: Live Muse Art / Arad – Marele Premiu, Concursul judeţean Palatul Copiilor Arad – premiul 1 și premiul special al Radio-TV Arad.

  Spectacole, emisiuni Tv: „Mic TV” / TV Arad, Next Star / Antena 1.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.