joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ședință internațională la Arad: se dorește înființarea serviciului de Ambulanță Transfrontalieră

  de Special Arad | 25 octombrie 2023, 5:00 PM | Administraţie | Sănătate

  0

  Un proiect unic în Europa de Est se pregătește la Arad: ambulanța transfrontalieră între România, Ungaria și Serbia. Detaliile proiectului urmează să fie transmise ministerelor Sănătății din cele trei state, ca în luna decembrie să poată fi semnat un acord-cadru pentru a înființa Ambulanța Transfrontalieră.

  Reprezentanți ai serviciilor de ambulanță din județele Csongrad, Bacs-Kiskun, Provincia Voivodina, dar și din țară, Timiș și Caraș-Severin, membri ai DKMT, s-au aflat la Arad, pentru a discuta despre înființarea Ambulanței Transfrontaliere.

  Pe ordinea de zi a discuțiilor s-a aflat și identificarea unor soluții în vederea consolidării colaborării dintre asigurătorii de sănătate pentru a facilita accesul cetățenilor locali la servicii de asistență medicală transfrontalieră.

  Colaborarea în regiunea DKMT de la granița maghiară-româno-sârbă a început în urmă cu peste 25 de ani, cu scopul de a lărgi relațiile dintre comunitățile locale, precum și de a ajuta regiunea în procesul de integrare europeană.

  Întrucât atât Ungaria, cât și România sunt acum membre ale UE, iar Serbia este o țară candidată, toate beneficiază de diverse fonduri UE pentru a facilita proiecte interregionale în diferite domenii de politică. Cu toate acestea, legile UE pentru asistența medicală transfrontalieră sunt aplicabile numai în Ungaria și în România, iar acordurile internaționale guvernează relațiile cu Serbia.

  Ambiția Euroregiunii DKMT de a implementa un card regional de asigurări de sănătate, primul de acest gen care acoperă o zonă parțial dincolo de granițele externe ale UE.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.