sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Arad, România, KM 0! Ce se ascunde sub pavelele de pe Bulevardul Revoluției

  de Mihai Todoca | 31 august 2023, 8:46 AM | Strada | Telefonul cititorului | Topic special

  3

  „Vă trimit filmare de anul trecut din octombrie”, ne-a zis un cititor care ne anunța zilele trecute că a făcut o sesizare la Poliția Locală de existența a două adevărate cratere pe Bulevardul Revoluției, chiar vizavi de Primărie, „la KM 0” cum s-ar spune. Arădeanul a făcut sesizarea la „Locală” pentru că au acolo un sediu într-o curte.

  Una din cele două găuri imense au fost acoperite, cea de lângă intrarea în curtea unde își are sediul instituția care se află în subordinea Primăriei, dar cealalaltă, nu.

  Am mai observat pe Bulevardul Revoluției asemenea cratere care se căscau de îți puteai luxa liniștit glezna, ca să nu mai vorbim de pericolul pe care îl reprezintă pentru cineva care merge cu trotineta și „prinde” o groapă. Culmea, locul în care se surpa pământul și apăreau acele găuri imense păreau să fie la lucrări destul de recente, cum de fapt este și în cazul acesta.

  Explicația ne-a fost dată într-un filmuleț realizat în octombrie, iar noi ne abținem de la orice fel de comentarii în plus și spunem doar atât: Arad, România, KM 0!

   

  Citește și: Trotuarele din granit de pe Bulevardul Revoluției se lasă așteptate. Când se estimează finalizarea șantierului · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Q.e.d.
   De ce am tot spus că „Ce-i trebuie chelului? Tichie de mărgăritar…!”
   .
   Noi (de fapt, EI, Administrația!) nu suntem în stare (sau nu vrem) SĂ IMPUNEM celor care fac lucrări pe carosabil și trotuare, să le REFACĂ EXACT CONFORM NORMATIVELOR, aducând perimetrul afectat, perfect cum era anterior.
   Și asta pt că nimeni, dar ABSOLUT NIMENI de la Primărie, (cu competențe tehnice de specialitate!) nu stă lângă constructor sau nu obligă constructorul SĂ NU ACOPERE LUCRAREA până nu verifică „calitatea lucŕărilot ascunse” și, eventual, să și răspundă pecuniar pt. o recepție a lucrărilor „făcutâ pe ochi frumoși”.
   .
   Dar noi (de fapt, TOT EI, Primăria), vrea PAVELE DE GRANIT pe tot Centrul, ca să aibă ce sparge și pune „alandala” cretinii și nesimțiții de furnizori de utilități (mă rog, nu ei, în mod direct, ci firmele „de doi bani”, pe care le folosesc ca să-și facă lucrările, cât mai ieftine posibil, asta ca dânșii SĂ-ȘI MAXIMIZEZE PROFITUL pe spatele arădenilor 😡)…
   Pt. că aceste firme de utilități s-au lămurit de mult că Aradul „E UN SAT FĂRĂ CÂINI”, unde pot face „tot ce vor mușchii lor”.
   Și (din păcate) au dreptate…! 😣
   .
   Așa că, dragi arădeni naivi, nu visați că Bibarț vă pune dale de granit ca să facă Aradul mai frumos (pt ASTA, ar fi trebuit să înceapă cu DISCIPLINAREA FURNIZORILOR DE UTILITĂȚI cu rețele subterane și chiar și cele supraterane);
   nuuuu…, el pune granitul DOAR CA SĂ FACĂ PROFIT FIRMELOR „DE CASĂ” !
   Atât!
   .
   (Vedeți „modelul Falcă” de „realizări” 😎)

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Total de acord cu ideea din articol si comentariul Dd. Doar stilul puțin exagerat din articol – “găuri imense” “crater” !! Nici chiar asa exagerări.Sa nu considerați ca o critica! Inca odată problema este reala si grava.Sanatate si o zi buna!

   +1 voturi
   +1
   -1
  3. @a.m.
   De-acord cu dvs.
   Am văzut și eu „craterele” pe viu, de mai multe ori…
   .
   Dar, probabil știți ce este o „Caricatură” :
   – un desen (imagine) care reproduce realitatea, EXAGERÂND DEFECTELE /anomaliile , tocmai ca cel care privește (și, care, în mod normal nu ar fi sesizate toate acele imperfecțiuni ale persoanei/situației caricaturizate 😉), să le observe mai bine , să le critice și să se distreze, oarecum, pe seama lor…
   .
   In cazurile acestor articole, nu avem de-a face o o „caricatură” propriu-zisă, dar, chiar dacă anumite aspecte sunt nițel exagerate (am mai văzut și la alte articole, dar le consider bine-venite, PT A NU FI TRECUTE CU VEDEREA PREA UȘOR, din obișnuință…!), aceste „exagerări” au un scop bine-definit:
   – atât de mult NE-AM OBIȘNUIT CU ANORMALITATEA, cu superficialitatea, cu impostura, cu disfuncționalitățile societății, încât am ajuns SĂ LE TRECEM CU VEDEREA AUTOMAT, fără să le mai băgâm în seamă, decât DOAR atunci când aceste „măruțișuri” generează accidente sau chiar tragedii .😡
   .
   Ex. recent: exploziile de la Crevedia – credeți că „acel mărunțiș” care a DECLANȘAT infernul de la Crevedia, nu se întâmplă de sute sau mii de ori, zilnic, prin toate Stațiile GPL din țară?
   Dar DOAR UNUL, împreună cu restul conjuncturilor locale, a declanșat dezastrul…
   De ce nu vrem niciodată SĂ PREVENIM, ci preferăm SĂ REPARĂM URMĂRILE (dar doar acelea care mai pot fi reparate 😥).
   .
   Vedeți, acesta este, uneori, rolul „exagerârilor”:
   – CA SĂ VEDEM și ceea ce trecem, prea ușor, cu vederea, ÎN RUTINA NOASTRĂ OARBĂ.
   😎

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.