marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trotuarele din granit de pe Bulevardul Revoluției se lasă așteptate. Când se estimează finalizarea șantierului

  de Raluca Medeleanu | 16 august 2023, 10:32 AM | Știri Arad | Topic special

  6

  Mersul pietonilor și chiar traficul rutier este dat peste cap în zona Podgoria. Și pare că va mai fi așa ceva vreme. Dacă le-a trebuit 5 ani să treacă de la partea de planificări la partea de lucrări propriu-zise, să contorizăm și cât va dura șantierul pentru înlocuirea pavajului de pe Bulevardul Revoluției. Primul tronson deja înregistrează întârzieri.

  Lucrările de înlocuire a vechiului pavaj deteriorat de pe Bulevardul Revoluției cu plăci de granit au început în 3 iulie, iar atunci se estima că după maxim o lună va fi finalizată porțiunea dintre Podgoria și strada I.C. Brătianu (fosta 30 Decembrie). Luna a trecut, iar lucrările sunt pe departe de a fi gata.

  Muncitorii de la firma Sylc Con Trans (cu care are Primăria contractul pentru reparațiile din municipiu) au demontat vechiul pavaj chiar repede, însă după aceea s-a constatat că imaginea de ansamblu pe care municipalitatea o avea despre rețeaua de canalizare din subteranul trotuarelor nu este una conformă, astfel că situația a devenit dintr-o dată mult mai complicată.

  S-a pierdut mult timp astfel, iar la ora actuală abia s-a turnat partea de nisip și încă se mai toarnă ciment pentru nivelarea terenului.

  „Sunt lucrări complexe”

  schimbare pavaj placi granit Bulevardul Revolutiei primul tronson 3

  Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad ne-a informat că montarea propriu-zisă a plăcilor noi de granit ar urma să se facă abia peste o lună.

  „Ritmul de lucru pe tronsomul delimitat de Calea Iuliu Maniu și strada I.C. Brătianu a fost îngreunat de faptul că s-a încercat identificarea tuturor problemelor și au fost analizate situațiile critice care pot apărea în timpul lucrărilor. În plus, vorbim despre lucrări complexe ce presupun scoaterea pavajului vechi și depozitarea lui în vederea refolosirii în alte locații, înlocuirea rețelelor mai vechi de către operatorii (Enel, Compania de Apa, E-on, Elba) care dețin retele în zona vizată de proiect, realizarea unei canalizații tehnice pentru curenții slabi, lucrări de terasamente. A fost executată fundația de beton, iar ultimul pas este montarea pavajului, preconizată pentru data de 15 septembrie”, transmite municipalitatea.

  Întregul proiect include schimbarea pavelelor de pe trotuarele tot Bulevardul Revoluției, inclusiv secțiunea cu Piața Avram Iancu. Lucrările se vor extinde și pe anul viitor.

   

  •  Citește și: A început demontarea pavajului de pe Bulevardul Revoluției · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se puteau repara vechile pavele sau să fi pus linoleum!😂
   O investiție in zona Podgoria ar fi fost un pasaj rutier subteran, cum se construiesc prin Timișoara sau Oradea, se fluidiza traficul, așa cu granitul, diarcse sifonează bani publici.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Sunt curios (mai repede, mă îngrozesc 😫) la cum vor arăta trotuarele după fiecare intervenție a „uitucilor” , care au uitat să-și pună la punct rețelele proprii, sau ale „doreilor”, care vor face REPARAȚII la diversele rețele defectate sub trotuar …
   .
   În toți acești ani, N-AU REUȘIT NIȘTE AMĂRÂTE DE PAVELE, să le repună corespunzător la loc, după diversele intervenții efectuate (lucrare pe care ORICE meseriaș „mai răsărit” putea s-o facă în mod corect), așa că nu vreau să știu cum vor arăta trotuarele, peste vreo 5 -6 ani, când plăcile de granit NECESITĂ MULT MAI MULTĂ RIGUROZITATE și PRICEPERE la montare, iar „doreii” noștri, prost plătiți si „pe viteză înainte”, se vor grăbi să termine lucrările de cârpeli, la care au fost puși …😥
   .
   Probabil vor arăta la fel ca și CAROSABILUL DE PAVELE, DIN Centrul Vechi al Aradului (str. Dornei, Preparandie, M. Scaevola, Pța. Sârbească), reabilitare făcută „cu multă pompă” de către Falcâ, dar ÎNZECIT MAI PROST decât cea de pe vremea lui Ceașcă.
   … Și-acum toți „ne rupem mașinile” în „craterele” formate (și pe care Primăria se face că nu le vede…). 😡
   „Mulțumim din inimă Partidului…!”
   .
   Asta, ca să nu mai vorbim și de „mirifica piatră cubică” din fața Primăriei…
   .
   Dar ce contează toate astea…?
   Vorba aia: „ce-i trebuie chelului? Bineînțeles că tichie de mărgăritar…!” 🤔
   Nouă ne trebuie fițe (de granit), dar nu suntem, încă, în stare să „ne ștergem nici la fund” (să întreținem corect niște pavele) .

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. @L.R.
   Un Pasaj la Podgoria ar fi excelent, dar cu o condiție OBLIGATORIE :
   – să fie proiectat și executat ÎN TOTALITATE, de firmele care le-au făcut pe cele din Timișoara / Oradea (ba, dacă s-ar putea, să fie și verificate de oamenii din ACELE Primării 😁), altfel, cu firmele „de casă” ale Primăriei Arad, nu vom obține decât o mega-piscină / pescărie, la fiecare ploicică.
   .
   Dacă după atâția ani nu s-a reușit REZOLVAREA DEFINITIVĂ a inundării Pasajului „de la Billa”, un pasaj mult mai „moale” decât majoritatea pasajelor, vă închipuiți ce va fi în cazul unui pasaj mult mai abrupt (cum e Michelangelo din Timișoara), care va obligatoriu în cazul de la Podgoria, datorită spațiului foarte limitat… ?
   … Probabil va deveni o extindere a Lacului de la Pădurice și va putea fi traversat… doar cu barca ! 😨

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.