marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  News AlertO parte a județului Arad, sub cod galben de averse torențiale și grindină

  de Special Arad | 25 mai 2023, 11:16 AM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care va fi în vigoare până la ora 23:00, pentru mai multe zone dintre care și o parte a județului Arad.

  În intervalul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

  Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

  Astfel de fenomene sunt preconizate să apară în partea deluroasă și muntoasă a județului nostru.

  Conform Severe Weather Arad-Vest: „În prezent, există un impas atmosferic în Europa. Presiuni ridicate se formează de la Atlantic către vestul Rusiei, iar mici anomalii instabile circulă în regiunea Mediteranei. Acest lucru duce la un flux dominant de aer către sectorul de nord-est al României , aducând vreme însorită în regiunile nordice a Europei. Totuși, în sudul Europei ( inclusv în România ) se așteaptă izbucniri de furtuni, mai ales în zonele muntoase, din cauza unui nucleu de presiune scăzută din Marea Mediteraneană . În următoarele zile, vremea va fi instabilă în special după amiaza și seara. Per total Vestul României va fi afectat și el, dar cu preponderență în Carpații Orientali, Dealurile Banatului și a Crișanei”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.