luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape jumătate din mașinile controlate de inspectorii RAR, descoperite cu deficiențe majore. Cum se prezintă situația la Arad

  de Special Arad | 3 martie 2021, 10:56 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Comunicat. Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

  Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);
  • emisiile poluante (21,1%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);
  • parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

  Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

  Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

  În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

  Notă: „Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”

   

  În județul ARAD au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.440 de vehicule. Dintre acestea, 24,93% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 35 (2,43%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 5,12% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,70% aveau probleme legate de identificare și 2,29% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

  În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 382 de amenzi contravenționale și au fost retrase 381 de certificate de înmatriculare.  

  În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Împărțim 1440(Nr de mașini verificate în Arad) la 12 luni apoi împărțim la 22 zile lucrătoare pe lună și ne rezultă că tot anul au belit-o la rece!

   La fel ca milițienii rutieri și ăștia iau banii aiurea.

   Presa ca de obicei. De ce sa îi întrebi cum morții mamii lor au verificat doar 5/6 mașini PE LUNĂ timp de un an când poți publica un comunicat despre nimic. Felicitări!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.