vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 400 de tinere familii așteaptă să primească locuințe în ANL-urile arădene

  de Raluca Medeleanu | 27 martie 2021, 4:16 PM | Administraţie | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ(foto: ziuadevest.ro)

  În cadrul ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare va fi supusă la vot lista de priorităţi a persoanelor care au solicitat la finalul anului trecut locuinţe pentru tineri construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

  Potrivit documentului, la data de 31 decembrie 2020 exista în evidența Serviciului „Fond Locativ” un număr de 399 cereri pentru locuinţe ANL, ale căror titulari îndeplinesc condiţiile prevăzute de Hotărârea nr. 962/2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998.

  Lista care va fi supusă la vot conține pe lângă numele solicitantului și numărul membrilor de familie, punctajul social, vechimea și punctajul final, toate acestea contribuind la ordinea în care se vor oferi locuințele ANL.

  Deși aceste blocuri au fost realizate din bani guvernamentali, Primăria municipiului Arad este cea care le administrează, iar la ora actuală are în gestiune un număr total de 197 locuințe aflate în astfel de blocuri ale Agenției Naționale pentru Locuințe, pe Bvd. N. Titulescu, str. Gh. Ciuhandru, str. Voinicilor, iar în decursul anului acesta se va mai construi încă un bloc în cartierul Micălaca.

  Reamintim că în vara anului 2020 chiriile pentru ANL-uri au crescut considerabil, din cauza unui Ordin de Ministru, însă administrația locală a căutat ulterior pârghii legale pentru a veni în sprijinul oamenilor și a reușit la finalul lunii ianuarie 2021, printr-o hotărâre de Consiliu, să reducă suma pentru aproximativ 70% dintre chiriași, selectați în funcție de veniturile pe care aceștia le au. Chiriile nu au fost reduse omogen, ci în funcție de situația socială, număr de membrii etc. De exemplu, la un apartament de două camere, chiria pe lună oscilează între 660 lei și chiar 10 lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.