joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Apple nu va mai include căști cu fir în cutia iPhone-urilor din 24 ianuarie 2022

  de Special Arad | 2 februarie 2022, 6:56 PM | IT

  0

  Următoarele iPhone-uri nu vor mai fi însoțite de perechea lor tradițională de căști cu fir. După anularea recentă a legii din 2010, care impunea producătorilor să includă un kit hands-free în cutia smartphone-urilor lor, Apple este unul dintre primii care profită de această nouă libertate. Căștile sunt încă comercializate, dar acum separat.

  Este aproape sfârșitul unei ere. Pentru a înțelege ce se întâmplă, trebuie să te întoarcem în anul 2010. Anul acesta, Franța devine singura țară din lume care forțează producătorii să includă un kit hands-free cu fir în cutia smartphone-urilor lor. Scopul? „Limitarea expunerii capului la emisiile de frecvență radio în timpul comunicațiilor”. De aceea, atunci când a fost lansat iPhone 12, Apple a furnizat căștile în cutie atunci când restul lumii nu făcea acest lucru.

  În urmă cu zece ani, această lege era încă în conformitate cu timpul său. Dar de atunci, căștile cu fir au fost în mare parte înlocuite cu Airpod -uri și alte căști fără fir. În plus, această decizie a Apple de a scoate căștile din cutie a sporit apoi vânzările modelelor sale wireless, conform PhonAndroid. În cele din urmă, a durat până în noiembrie 2021 pentru ca Franța să treacă la fapte.

  Într-adevăr, tocmai la această dată a intrat în vigoare o nouă lege anti-risipă. De atunci, producătorii nu mai au obligația de a include căștile în cutie. Pe de altă parte, ei sunt încă forțați să comercializeze modele compatibile cu smartphone-urile lor. Dacă niciun producător nu a comunicat încă oficial despre subiect, Apple pare să fi făcut deja aranjamente.

  În unele magazine din Franța, este deja posibil să găsiți un mesaj care avertizează clienții că iPhone-urile nu vor mai fi vândute cu căști „din săptămâna 24 ianuarie 2022”. Așadar, vom găsi doar smartphone-ul în cutie, deoarece compania din Cupertino a încetat să mai furnizeze încărcătorul cu telefoanele iPhone. Și alte companii sunt pe acest drum amintim aici doar rivalul Appe, compania Samsung. Seria Galaxy S22 care va fi lansată pe 9 februarie nu va avea nici căști și nici încărcător în cutie.

  Cu toate acestea, nu ar trebui să vedem că prețul telefoanelor va scădea. Nu se va întâmpla acest lucru. Într-adevăr, căștile au fost întotdeauna oferite gratuit utilizatorilor. De asemenea, rețineți că tranziția nu va avea loc peste noapte. Cu siguranță va fi necesar să așteptați ceva timp înainte de a vedea că apar casete „goale”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.