joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Apple Glass ar putea împiedica curioșii să se uite la ecranul iPhone-ului tău

  de Special Arad | 25 noiembrie 2021, 5:51 PM | IT

  0

  (foto: phonandroid.com)

  Apple Glass ar putea împiedica ochii curioși să spioneze ecranul iPhone-ului tău. Potrivit unui nou brevet, Apple dezvoltă o tehnologie care poate ascunde anumite elemente ale ecranului de exterior. Pentru a vedea aceste elemente, este imperativ să aveți o pereche de ochelari conectați în fața ochilor.

  Apple a depus un nou brevet la Oficiul de Brevete și Mărci din SUA (USPTO), conform PhonAndroid. Brevetul descrie o tehnologie „ochelari de confidențialitate”. Concret, un utilizator va trebui să poarte acești ochelari pentru a vedea unele dintre informațiile afișate pe ecranul iPhone-ului său. Fără acești ochelari alți utilizatori nu vor vedea elementele de pe ecranul smartphone-ului tău.

  Această funcție este menită să protejeze confidențialitatea utilizatorilor de iPhone. Conform descrierii din brevet, utilizatorii de iPhone doresc uneori să vadă informații private pe ecranul lor în mod public. În aceste condiții, utilizatorii nu apreciază privirile curioase de peste umăr care urmăresc uneori ce se întâmplă pe ecranul smartphone-ului tău.

  Noii ochelari Apple Glass va împiedica persoanele indiscrete să vadă ce afișezi pe ecranului unui viitor Apple iPhone. Încă nu știm cine va fabrica această sticlă de ochelari (ecran iPhone), posibil compania americană Corning, care produce cunoscuta sticlă Gorilla Glass. Această sticlă este pe mai multe iPhone-uri Apple și pe multe telefoane Samsung, concurentul Apple.

  În unele moduri de utilizare, un utilizator poate interacționa cu graficul de calibrare pentru a estompa în mod intenționat rezultatul grafic prezentat pe ecranul dispozitivului (iPhone). Dacă un utilizator dorește confidențialitate sau nu dorește ca cineva din apropiere să vizualizeze ceea ce este prezentat pe ecran, acesta poate interacționa cu graficul de calibrare pentru a face ieșirea grafică de necitit”, se explică în brevetul primit de Apple de la USPTO. De facto, singura persoană care poate folosi iPhone-ul odată ce modul de confidențialitate este activat este purtătorul ochelarilor.

  Evident, totul sugerează că această tehnologie dedicată protecției vieții private ar putea fi integrată în ochelarii Apple Glass, ochelari pentru realitate augmentată. Conform celor mai recente informații, Apple ar trebui să anunțe acești ochelari în a doua jumătate a anului 2022. Cu toate acestea, nimic nu indică faptul că Apple intenționează cu adevărat să exploateze această tehnologie. Este obișnuit ca gigantul din Silicon Valley să breveteze tehnologii fără a le implementa vreodată în produse, doar pentru a-și asigura invențiile și pentru a împiedica alte companii să le exploateze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.