Apple a cumpărat compania Beats Electronics. „E o greșeală de 3 miliarde dolari”, spun unii analişti

  de Special Arad | 29 mai 2014, 10:50 AM | IT

  0

  Grupul informatic american Apple a anunţat miercuri seară preluarea producătorului de căşti audio Beats Electronics pentru trei miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie derulată vreodată în istoria companiei, transmite Agerpres.

  Apple a precizat că tranzacţia include şi serviciul de muzică online pe bază de abonament Beats Music. ‘Muzica este o parte importantă din viaţa noastră şi totodată are un loc special în inima noastră la Apple’, a declarat directorul general de la Apple, Tim Cook.

  Cu toate acestea unii analişti şi-au exprimat scepticismul faţă de logica strategică a acestei achiziţii. Până acum Apple s-a limitat la mici achiziţii ţintite care nu au depăşit câteva sute de milioane de dolari, grupul concentrându-se pe dezvoltarea internă a produselor sale fără a prelua o marcă exterioară.

  La şapte ani însă de la lansare primului iPhone şi la patru ani de la lansarea iPad, consumatorii aşteaptă în continuare un nou produs revoluţionar de la Apple, grup care pare să treacă printr-o lipsă de inspiraţie după decesul lui Steve Jobs în 2011.

  Urmare a achiziţiei, fondatorii Beats Electronics, raperul Dr. Dre şi Jimmy Iovine, se vor alătura Apple, companie pentru care mai lucrează şi alţi directori de renume precum fostul director general de la Burberry, Angela Ahrendts, şi fostul CEO al Yves Saint Laurent, Paul Deneve.

  Aproximativ 2,6 miliarde de dolari din preţul convenit ar urma să fie plătite la finalizarea operaţiunii, prevăzută pentru sfârşitul lunii septembrie, iar restul sub forma unor plăţi ulterioare.

  Sursa: realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.