vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  AOAleu! :) Au mixat la Arad Paul van Dyk și Markus Schulz! | Foto

  de Tomck@t | 1 iulie 2019, 12:20 PM | Muzică | Știri Arad | Topic special

  3

  Markus Schulz și Paul van Dyk, capetele de afiș la AOA 2019 (foto: Raluca Medeleanu)

  Arad Open Air Festival a adunat 30.000 de oameni la aeroport, în trei zile

  Cine ar fi crezut în urmă cu câțiva ani dacă am fi spus că Paul van Dyk și Markus Schulz vor mixa la Arad? Iată, însă, că se poate și la Arad, nu numai la Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța sau București. Numărul festivalurilor din România a crescut vertiginos în ultimul timp, iar Arad Open Air Festival este deja prezent în agenda tinerilor amatori de evenimente estivale, chiar dacă – deocamdată – nu e neapărat în Top 5 la nivel național. În schimb, îl putem numi fără să exagerăm „cel mai mare festival de muzică electronică din vestul țării” și, de acum încolo, există un potențial imens de a crește nivelul și mai mult de atât, așa cum a crescut de la an la an, începând cu primele două ediții sub denumirea „ABC la Aeroport – Open Air Festival”, până la ultimele două cu denumirea actuală.

  Au fost cca. 8000 de oameni în prima zi, 12.000 în a doua zi și aproximativ 10.000 duminică, în ultima zi a festivalului, când au cântat pe scena principală rockerii maghiari Dirty Slippers și rockerii români Sur Austru, rapperul Grasu XXL, iar de „electrizarea” publicului s-au ocupat DJ-ii James Aki, R.U.A., Manuel Riva și trei DJ germani de calibru internațional, Paul van Dyk (numărul 1 în DJ Mag Top 100 în 2005 și 2006), Markus Schulz (numărul 8 în DJ Mag Top 100 din 2008 până în 2010) și Alex M.O.R.P.H. (un colaborator vechi al lui Paul van Dyk la casa de discuri a acestuia, Vandit). Cel care a încheiat cea de-a patra ediție a festivalului a fost DJ-ul român Mihai V.

  Potrivit organizatorilor, în total, 30.000 de oameni au avut parte de muzică electronică și hip hop, spectacole de lumini, show-uri incendiare și multe momente speciale. Festivalul a fost îndrăgit atât de public, cât și de artiștii care au fost impresionați de atmosfera magică și spațiul de desfășurare al evenimentului, Aeroportul Internațional din Arad.

  Ce ne așteaptă la anul, rămâne de văzut. Noi sperăm la surprize plăcute și mai mari, dar până atunci… vă lăsăm cu mesajul organizatorilor postat pe pagina oficială de Facebook a festivalului:

  65844400 430724167521439 5699214343850164224 n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Raluca, am pretenții de la tine! Festivalul e tot mai slab, anul acesta au fost doar doua scene, sa ajungi la toaletele ecologice trebuia sa treci prin mulțimea de la prima scenă care a fost amplasată aiurea, îngrămădită acolo lângă clădirea aeroportului și gard, un mare minus pentru ca era prea aproape de a doua scenă și se auzea muzica de la o scena la alta. Deja e al doilea an când lipsește silence disco, hangarul a fost închis anul ăsta, iar artiștii au fost cum au fost. Paul van dyk e un nume ok, dar trebuia în fiecare seară un cap de afiș, anul trecut a fost Goran și ATB, plus câțiva din artiștii de anul acesta. Nici Subcarpații nu au mai venit. Festival pentru prunci de max 20 de ani, dacă la anul organizarea, scenele vor fi tot asa amplasate și nu vin cel puțin trei artisti de renume, eu renunț sa mai bag bani în buzunarul lui Glad. Sa nu mai spun ca au fost 2000 de invitații dăruite afaceriștilor PNL iar fraierii și-au cumpărat abonament sau bilet. Legat de nr de spectatori, sa fim serioși, nu au fost 12 mii a doua seară, dacă au fost sase mii, iar în ultima seara 5 mii. Propaganda lui Glad funcționează. În fata scenei nu erau mai mulți de 4 mii și vreo doua mii împrăștiați pe la zona de food. Am văzut oameni dezamăgiți.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Încep prin a vă lăuda spiritul de observație, cu excepții notabile. În primul rând, nu vă adresați cui trebuie („Foto: Raluca Medeleanu” – scrie acolo). Vă va răspunde și ea dacă vrea, până atunci însă vă răspund eu, autorul articolului, chiar dacă de la mine, poate, n-aveți pretenții. Nici mie nu mi-a plăcut în mod deosebit programul festivalului, preferam direcția în care se îndrepta anul trecut cu Bregovic… dar de ce, oare, a fost mult mai puțină lume atunci? E o întrebare care nu mă lasă-n pace, cu toate că răspunsul este cât se poate de clar: calitatea în muzică înseamnă automat public scăzut. AOA a mers anul acesta pe safe mode, da, publicul-țintă fiind tineretul, dar așa a crescut și Untold, și Electric Castle etc. La începutul anilor ’90, Sziget-ul din Budapesta nu a fost decât un mini-festival studențesc, cu rockeri și DJ maghiari și atât. Dacă m-aș pune să fac eu programul (sau v-ați pune dvs.), credeți-mă, n-ar mai prinde nicio ediție următoare. De Particles ați auzit? Ați fost acolo? Eu da, printre ăia 50 de oameni (cu tot cu promovarea masivă). Acela a fost un festival care merita într-adevăr să crească! Dar i s-a dat o șansă?
    Și atunci? Mai bine să nu fie nici AOA, mai bine nimic?
    Iar acum o să mă-nțelegeți greșit, pun pariu. Nu iau apărarea festivalului, dar ca evenimentul să crească pe viitor (iar aici mă refer la CALITATE, nu doar la numărul scenelor, trupelor și al serviciilor), îi trebuie public cât mai numeros. În primul rând, festivalul trebuie să depășească granițele acestui oraș, căruia niciodată nicicum nu-i convine nimic. Ba chiar ar fi ideal să depășească granițele țării.
    Nu iau nici apărarea lui Glad. Este evident că-și construiește capital politic la nivel local și e treaba lui dacă o face bine sau nu, adică dacă va atrage simpatie sau mai degrabă antipatie cu asta. Eu, de unul, prefer ceva făcut pentru Arad (ceva cu potențial, măcar, dacă chiar e atât de greu să fie făcut perfect).
    Cât despre numărul participanților… acestea sunt datele furnizate de organizatori. E posibil să aveți dreptate (sunt chiar un antitalent la estimări), dar ați uitat să luați în vedere faptul că lumea venea și pleca încontinuu. Nu era 100% același public la Grasu XXL și la Paul van Dyk. Și e normal să nu fie.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.