Anunț mondial ce afectează direct și Aradul! Toyota recheamă în fabrică 5,8 milioane de mașini din cauza airbag-urilor! Probleme grave pentru Takata?

  de Special Arad | 26 octombrie 2016, 11:31 AM | Internaţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Cotidianul german Bild are pe prima pagina, în această dimineață, un titlu care ne cutremură, având în vedere consecințele grave ale acestuia, pentru că afectează nu numai posesorii de mașini Toyota, ci și multinaționala Takata, care are mii de muncitori angajați în Arad: „Toyota recheamă în fabrică 5,9 milioane de mașini!”.

  Traducere: „Toyota a depistat un posibil defect al airbag-ului, iar 5.8 milioane mașini au fost rechemate – din care 1,47 milioane în Europa. Afectate sunt mai multe modele, inclusiv Corolla, construit în anii 2006 până în 2014. Vehiculele afectate sunt echipate cu airbag-uri furnizate de Takata, care nu dispune de un agent de uscare pentru a preveni defecțiunile provocate de căldură și aerul umed. Există riscul ca airbag-urile să explodeze și să împrăștie piese metalice în interiorul mașinii.

  Toyota a anunțat retragerile printr-un e-mail, inclusiv retragerea de la vânzare în Statele Unite. Cea mai recentă măsura de până acum include o a doua rundă de rechemări pentru aproximativ 20.000 de automobile în 2010. Mașinile au fost construite între mai 2000 și noiembrie 2001, vehiculele au fost echipate cu airbag-uri Takata defecte, care au fost înlocuite cu altele noi, dar care tot nu au fost tratate cu respectivul agent de uscare.

  Această reevaluare, respectiv înlocuire, va fi acum reprogramată în a doua rundă de rechemări. Airbag-urile defecte furnizate de Takata, au devenit deja de notorietate, de-a lungul anilor, în industria automobilelor.

  Problema a condus în Statele Unite la cea mai mare rechemare din istoria auto”.

  Un simplu calcul ne poate face să ne dăm seama cât de gravă este situația. În condițiile în care un airbag costă aproximativ 200 de euro, înmulțit cu 5,8 milioane rezultă o sumă de 1.160.000.00o euro!

  Orice luare de poziția a Takata România va fi publicată pe Special Arad în cel mai scurt timp posibil.

   

  takata-bild

  bild-2

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.