Anul viitor, taxele vor rămâne neschimbate pentru aproape toți arădenii

  de Special Arad | 5 decembrie 2018, 9:15 AM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. În cadrul şedinţei ordinare de marţi, 4 decembrie, consilierii locali au aprobat, în unanimitate, ca impozitele şi taxele locale pentru anul 2019 să se menţină la nivelul celor de anul trecut.
  Cu toate acestea este posibil ca unii cetăţeni să resimtă o uşoră creştere în cazul anumitor dări locale, generate de faptul că rata anuală a inflaţiei a urcat în ianuarie 2018 la 4,3%, de la 3,3% în decembrie 2017. Majorarea cu 1,3% se va aplica la impozitul pe clădiri rezidenţiale şi mijloace de transport cu o capacitate cilindrică mai mare de 2000 de centimetri cubi. Întrucât aceste impozite aveau valori minime, se impunea, conform legii, indexarea lor cu rata inflaţiei.

  „ În urmă cu doi ani de zile, legislativul – Parlamentul – a schimbat legea şi, dacă până atunci, guvernul majora baza de impozitare cu inflaţia, acum, acest lucru se face prin hotărâre de consiliul local. Anul trecut, având deflaţie, practic nu a fost cazul să se aplice acel procent de inflaţie. Anul acesta, având o inflaţie de 1,3%, legea prevede ca acest procent să se aplice la unii indicatori. De aceea, e posibil ca unii dintre cetăţenii noştri să remarce mici diferenţe. De aici provin: din aplicarea unui act normativ; nu este vorba de voinţa Primăriei sau a Consiliului Local Municipal”, a explicat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
  În schimb, de la 1 ianuarie 2019, se va aplica aşa numita “taxă pe paragină”. În această situaţie, proprietarii imobilelor neîngrijite riscă o majorarea a impozitului pe clădiri de până la 500%, în funcţie de gradul de degradare al acestora.

  Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.