ANRE vrea să taxeze centralele termice de apartament

  de Special Arad | 5 decembrie 2018, 8:13 AM | Naţional

  1

  Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) analizează cum poate taxa centralele termice individuale. „Ne gândim să vedem dacă nu există totuși soluții prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă și acestor centrale individuale”, a declarat un responsabil ANRE, citat de profit.ro.

  Acesta a argumentat că aceste centrale termice au un grad mare de poluare.

  “Ne vom trezi, și ar fi bine să facem măsurătorile astea, că, cu toate că am desființat și am redus capacitățile în instalații de cogenerare, poate ineficiente, rezultatul este creșterea emisiilor de CO2 în aglomerări urbane, mai ales că aceste centrale de apartament nu au niște condiții de mediu impuse clar de legislația actuală. Ne gândim să vedem dacă nu există totuși soluții prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă și acestor centrale individuale”, a declarat Viorel Alicuș, șeful Direcției generale eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică din ANRE, invitat la dezbaterile Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților pe marginea cererii președintelui Iohannis de reexaminare a proiectului modificării Legii termiei, potrivit profit.ro.

  Oficialul ANRE a invocat și faptul că, în doar trei ani, în perioada 2015 – 2017, „capacitatea acestor centrale a crescut de la 3.400 MW la 5.500 MW”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Părtașă la dezastrul din industria energetică, ANRE în primul rând ar trebui să găsească și să indice o alternativă înainte să impună noi taxe populației.

   De ineficiența și poluarea cu CO2 a centralelor individuale se știa de zeci de ani. Când am avertizat că o asemenea taxă de poluare va fi impusă, cu 11 ani în urmă în 2007 , nu am fost luat în serios. Soluții există. Însă ele necesită o planificare pe termen lung și inteligență politică. Doar că așa ceva prin țara asta plină de lichele mafiote, cu diplome cumpărate, mituiți și mituitori, ce ajung să decidă în subiecte ce le depășește capacitatea intelectuală, precum durabilitate și eficiență energetică, Nu Există! Pe ei îi interesează doar Parandărătul, … meleoanele din comisioane.
   Și se mai dau și cu cărămida în piept de cât de mari patrioți sunt ei. Ce pot spune, să fie pe înțelesul lor este doar atât: – Huoooo Jigodiilor!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.