duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ANPC anunță consiliere gratuită pentru persoanele care au credite şi nu le mai pot plăti

  de Special Arad | 10 august 2022, 7:19 PM | Naţional

  0

  În contextul măririi dobânzilor bancare și interbancare și al creșterii inflației din ultima perioadă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță consiliere gratuită pentru persoanele fizice aflate în imposibilitate de plată, potrivit Pro TV.

  „În contextul măririi dobânzilor bancare şi interbancare şi al creşterii inflaţiei din ultima perioadă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) vine în sprijinul persoanelor fizice aflate în imposibilitate de plată. Astfel, prin Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii şi nu le mai pot face faţă pot apela la procedura specifică, de insolvenţă a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015″, arată ANPC, miercuri, într-un comunicat de presă.

  Conform sursei citate, la întâlnirea periodică a Comisiei de Insolvenţă la Nivel Central – din care fac parte reprezentanţi ai ANPC, ai Ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Protecţiei Sociale, al Justiţiei şi Oficiulului Naţional al Registrului Comerţului -, desfăşurată miercuri, au fost discutate condiţiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 şi posibilităţile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară. Acest demers este necesar pentru ca legislaţia în domeniu să fie actualizată, în conformitate cu evoluţia economică a momentului, astfel încât un număr cât mai mare de consumatori să poată avea acces la cele trei tipuri de proceduri.

  „Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvenţă a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta şi pentru alte lămuriri, îi aşteptăm la sediile noastre din toată ţara, pentru a le oferi consiliere gratuită şi sprijin”, a afirmat Ruxandra Badea, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

  Prin procedura de insolvenţă a persoanelor fizice, este reglementată situaţia în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeşalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an.

  Sursa: stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.