„Another News Story” – un documentar despre exploatarea media a crizei refugiaților, la Cinema Arta

  de Special Arad | 14 noiembrie 2018, 2:00 PM | Cultură | Film

  1

  Următoarea proiecție din seria One World Romania aduce în vedere criza refugiaților, un subiect tratat atât în documentare, dar cu atât mai mult în media, iar „Another News Story” își fixează atenția tocmai spre aceștia. Arădenii au ocazia de a viziona filmul la Cinema Arta, luni seara (19 noiembrie), la ora 20, cu intrare liberă.

  Nominalizat pentru „Cel Mai Bun Documentar” la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary și Festivalul de Film de la Zürich, documentarul aruncă o privire critică asupra exploatării media a tragediilor umanitare.

  Filmul de debut al lui Orban Wallace propune o perspectivă originală asupra crizei refugiaților din Orientul Mijlociu. Mergând pe urmele unui grup care pornește din Lesbos și traversează Europa în căutarea unui adăpost, Wallace adaugă un nivel neașteptat al reprezentării atunci când decide să-și orienteze camera deopotrivă spre refugiați și spre jurnaliștii de varii naționalități care îi urmăresc pe parcursul călătoriei. Rezultatul e un film care reușește să obțină exact opusul a ceea ce semnalează titlul: nu încă o știre despre refugiați, ci o perspectivă oblică și mișcător de umană asupra dezastrului umanitar cu care se confruntă Europa, reflectat în conștiința celor responsabili pentru imaginea refugiaților în mass-media.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociația One World Romania & Asociaţia CitiZenit și face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.