marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ANL a început construcția la Arad pentru încă două noi blocuri de locuințe. Vor fi destinate militarilor din Cetate

  de Raluca Medeleanu | 27 noiembrie 2018, 6:08 PM | Știri Arad

  3

  Agenția Națională de Locuințe (ANL) a început în aceste zile să sape fundația la cele două blocuri de locuințe pe terenul pe care l-a primit de la Primăria Arad în 2010. Este vorba de două blocuri (2A și 2B) care vor avea un total de 40 de apartamente, pe strada Voinicilor din municipiu.

  Blocurile vor fi construite după același model de 3 etaje + mansardă asemenea celorlalte blocuri ANL din zonă, însă vor fi date în folosință exclusiv către militarii din Cetatea Aradului. Fiecare bloc va fi structurat cu câte 6 apartamente de o cameră și câte 14 apartamente de câte 2 camere.

  Gheorghe Falcă a ținut să menționeze în cadrul conferinței de presă în care a anunțat începerea lucrărilor că această întârziere de 8 ani este strict o urmare a ANL, căci Primăria a aprobat trecerea terenurilor în posesia Agenției în urmă cu 8 ani, mai exact în 27 mai 2010. Întrebat fiind care este data estimată a finalizării lucrărilor, a afirmat că nu știe, căci este o investiție coordonată de ANL, Primăria având obligația să asigure doar utilitățile în locuințele respective.

  Update – În comunicatul de presă emis de Primăria Arad, primarul aduce următoarele completări:

  „Estimăm că peste un an blocurile vor fi gata, iar cadrele militare se vor putea muta, în urma selecţiei realizate de unitatea militară. Aşteptăm ca Ministerul Apărării să investească în Unitatea Militară Gai, municipalitatea punându-i la dispoziţie toată documentaţia şi proiectele pentru ca investiţia să poată fi realizată în cel mai scurt timp posibil”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă în cazul „acelaș model” ar putea fi o eroare de tastare (fiind vorba de un articol într-un ziar am totuși pretenția că a fost recitit cel puțin o dată înainte de a fi publicat) sunt curios de unde ați scos cuvântul din mijlocul expresiei „asemenea celorlaltor blocuri” 🙂

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.