duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ANI: Viceprimar din județul Arad, declarat incompatibil și doi consilieri locali, acuzați de conflicte de interese

  de Special Arad | 29 aprilie 2016, 10:53 AM | Bârzava | Recomandările editorilor | Știri Arad | Zimandu Nou

  0

  Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție în cazul a 28 aleși locali (5 primari, 10 viceprimari, 12 consilieri locali și 1 consilier județean) la nivel național. În lista ANI găsim trei politicieni din județul Arad, după cum urmează:

  REȘTEA VASILE VIRGIL, Viceprimar al comunei Bârzava
  INCOMPATIBILITATE
  S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 26 iunie 2014, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de membru în cadrul „Reștea Angelica” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

  BUBOIU VASILE-ADRIAN, Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zimandu Nou
  CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
  În perioada exercitării mandatului de consilier local a participat la deliberarea şi aprobarea Hotărârilor Consiliului Local al comunei Zimandu Nou potrivit cărora Asociația Andrei Șaguna Pro Arad (în cadrul căreia BUBOIU VASILE-ADRIAN deține calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanțare din fonduri publice în sumă de 30.000 lei şi respectiv în sumă de 10.000 lei.

  Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) din Legea 393/2004.

  GHEORGHIU VASILICĂ, Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zimandu Nou
  CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
  În perioada exercitării mandatului de consilier local a votat o serie de Hotărâri ale Consiliului Local Zimandu Nou privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al comunei pe anii 2011 – 2014, în baza cărora Asociația „ANDREI ȘAGUNA PRO ARAD” (asociație în cadrul căreia acesta deține calitatea de membru fondator) a beneficiat de finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

  De asemenea, a participat la sedințele C.L. al comunei Zimandu Nou votând pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unui spațiu, în vederea desfășurării de activități de alimentație publică, hotărâre în baza căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Primăria Comuna Zimandu Nou, în calitate de locator și S.C. SAVIO CABCO S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic), în calitate de locatar.

  Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001, dispozițiile art. 75, lit. f) și art. 77, alin. (1) și (2) din Legea 393/2004.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.