vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Angajații ANI vor beneficia de spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

  de - | 15 martie 2023, 8:08 AM | Naţional

  0

  Angajații Agenţiei Naţionale de Integritate – ANI vor beneficia de spor de risc și suprasolicitare neuropsihică, potrivit Europa FM. Votul decizional s-a dat, azi, în Camera Deputaților. „Sunt prea mulți angajați la stat și, în curând, va fi nevoie de un spor pentru stat pe scaun”, a reclamat opoziția.

  Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate – prevede un amendament aprobat.

  AUR și USR au criticat măsura.

  „Nu votăm sporuri aberante. Acest spor pentru Agenția Națională de Integritate a fost introdus printr-un amendament și atrag atenția că sporurile aberante reprezintă una dintre cauzele pentru care bugetul României este grevat de mari probleme. Așa cum este și supraaglomerarea sectorului de stat în ceea ce privește angajările, așa cum este și politizarea consiliilor de administrație. Nu știu ce mai urmează, să votăm sporuri pentru cei care sunt stresați de ANI sau să votăm un spor pentru stat pe scaun, probabil”, a spus deputatul AUR Mihail Albişteanu.

  „Nicio săptămână fără sporuri sau creșteri salariale pentru pilele voastre politice. Pentru care nu există nicio justificare, pentru care nu ați calculat impactul bugetar, pentru care nu ați respectat Constituția pentru că interesul vostru este să vă plătiți din ce în ce mai mulți oameni la stat pentru că sunt pilele voastre politice – de asta, nu dintr-un alt motiv”, a spus deputatul USR Cristian Seidler.

  Sursa: Europafm.ro.

   

  Citește și: Consilier local din Vladimirescu, aflat în conflict de interese. A fost sesizat și Parchetul • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.