marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Android declară război hackerilor: Cel mai mare update din istorie pentru un bug periculos

  de - | 9 august 2015, 11:51 AM | IT

  0

  Giganții Samsung, LG și Google au anunțat că vor lansa update-uri de securitate lunare pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, scrie Ziare.com.

  Este cel mai important update din istorie pentru rezolvarea problemelor de securitate, după ce luna trecută a fost descoperit un bug de software care ar fi permis hackerilor să acceseze datele din până la un miliard de smartphone-uri, potrivit BBC.

  Companiile producătore s-au mișcat destul de încet și nu au venit imediat cu o soluție, din cauza numărului uriaș de utilizatori care folosesc multiple variante ale sistemului Android.

  Giganții IT au lucrat intens în ultima perioadă să elimine această vulnerabilitate, numită Stagefright, care le permitea hackerilor să acceseze datele dintr-un telefon prin simpla trimitere a unui mesaj video.

  „Impresia mea este că vorbim despre cel mai mare update de software pe care l-a văzut vreodată lumea”, a declarat Adrian Ludwig, inginerul-șef pentru securitate de la Android.

  Motivul pentru care Samsung, LG și Google au luat această decizie atât de mare este că multe telefoane folosesc versiuni vechi de Android pentru care nu se mai fac update-uri. De asemenea, companiile au lansat și versiuni personalizate ale sistemului de operare, care necesită timp pentru modificări de securitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.