Anchetă după UTA – Dinamo asupra numărului de spectatori prezenți la meci

  de - | 14 februarie 2022, 4:42 PM | Sport | Undeva

  1

  Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, care a asigurat măsurile de securitate la meciul UTA – Dinamo, a demarat o anchetă după ce a sesizat că organizatorul evenimentului a permis accesul în stadion unui numărul de spectatori mult peste limita de 30% din capacitatea arenei.

  Atât prevede legea în contextul pandemiei, pentru competițiile sportive găzduite în orașele aflate în scenarii roșii. Stadionul „Francisc Neuman” are 12.700 de locuri, iar conform normelor în vigoare la partidă puteau asista cel mult 3.800 de spectatori, atât cât reprezintă 30% din capacitatea arenei, scrie GSP.ro.

  „Reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara prezenți la stadionul din Arad au sesizat că s-a depășit vizibil numărul spectatorilor și au solicitat informații clubului UTA, organizatorul evenimentului. Vor fi aplicate sancțiuni, indiferent dacă s-a depășit cu unul sau cu mai mulți spectatori limita permisă de lege”, scrie GSP.ro, citând surse implicate în organizarea meciului UTA – Dinamo, scor 0-0.

  Clubul UTA Arad a anunțat miercuri, 9 februarie, că partida cu Dinamo, din etapa cu numărul 26 a Ligii 1, se va disputa cu casa închisă, după ce toate biletele au fost epuizate într-o oră de la punerea lor în vânzare. Nu a fost menționat însă și câte tichete au fost comercializate.

  Observatorul LPF, Ion Craiu, nu a scris în raportul său despre depășirea numărului de spectatori, deoarece, susțin sursele GSP, acesta a luat de bune informațiile care i-au fost transmise de organizatori.

  Conform datelor furnizate de oficialii clubului UTA, pe stadion au intrat 3.800 de spectatori: 3.300 de arădeni și 500 de dinamoviști.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.