vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ANAF: Mai sunt câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declarației Unice

  de Special Arad | 15 mai 2023, 3:21 PM | Administraţie

  0

  Săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlinește termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

  Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

  Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

  ANAF recomandă ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
  – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  – prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

  De asemenea, DU se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

  Informații detaliate despre Declarația Unică pot fi vizualizate AICI. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.

  Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:
  •  apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  •  prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe anaf.ro/asistpublic şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.