marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  ANAF își continuă proiectul în universitățile din România, inclusiv la Arad

  de Special Arad | 14 noiembrie 2022, 3:14 PM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. În această săptămână, Academia de Studii Economice, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative și Universitatea ”Transilvania” Brașov vor fi gazdele proiectului ANAF de creștere a gradului de conformare fiscală. Vor fi furnizate studenților informații menite să sprijine integrarea optimă a acestora pe piața muncii și a antreprenoriatului, precum și creșterea civismului fiscal.
  Seria de prezentări va continua, până în luna decembrie, la Universitatea din Craiova, Universitatea ”Babeș Bolyai” – Cluj Napoca și Universitatea ”Aurel Vlaicu” – Arad.

  Reamintim că proiectul ANAF a debutat cu succes săptămâna trecută la Universitatea ”Dunărea de Jos” – Galați, Universitatea ”Vasile Alecsandri” – Bacău și Universitatea ”1 Decembrie” – Alba Iulia, iar aprecierile studenților și ale profesorilor care au participat ne-au determinat să-l continuăm cu încredere și să-l derulăm și în anii viitori.

  Unul dintre obiectivele imediate ale ANAF este acela de a promova o cultură în care conformarea fiscală voluntară să fie percepută drept o atitudine corectă, în care plata taxelor este atât o obligație legală, cât și un act de responsabilitate socială. ANAF își concentrează toate eforturile pentru creșterea gradului de conformare, iar studiile efectuate arată că, pe termen lung, pentru îndeplinirea acestui deziderat, este necesară o educație fiscală timpurie și continuă.

  Astfel, suntem convinși că implicarea comună ANAF – instituții de învățământ superior va conduce la creșterea conformării fiscale, implicit a civismului fiscal din România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.