joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Amendați și puși să curețe mizeria pe care au făcut-o chiar lângă platforma de gunoi

  de Special Arad | 24 mai 2023, 1:35 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii locali de ordine publică din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au aplicat, în total, sancțiuni de peste 9.000 lei la 6 persoane pentru mizeria pe care au făcut-o pe domeniul public.

  „Echipajul din teren a identificat contravenienţii, în urma unei semnalări transmise prin Dispeceratul Poliţiei Locale, de un cetăţean, indignat de faptul că în zona de parcare auto din Piaţa Mihai Viteazul, se aflau mai multe persoae care aruncau nestingherite pe domeniul public coji de seminţe şi diferite ambalaje de alimente pe care tocmai le-au consumat, deşi la câţiva metri distanţă era amplasată platforma de gunoi.

  Indivizii surprinşi, au fost amendaţi, fiind obligaţi să cureţe locul respectiv, aducând domeniul public la starea iniţială.

  Menţionăm că potrivit HCLM nr. 162/2006 este obligatorie aruncarea oricăror obiecte, ambalaje (doze, pahare de unică folosinţă, ziare, pachete goale de ţigări, mucuri de ţigări, sticle, PET-uri, etc.) doar în pubelele special amenajate în acest sens. În situaţia nerespectării normelor de conduită impuse în spaţiul public, contravenienţii se expun la amendă, în cuantum cuprins între 1.501 şi 2.000 lei.

  Recomandăm cetăţenilor apelarea de îndată a Dispeceratului Poliţiei Locale, la numărul gratuit de telefon 0257-939 (regim permanent), în situaţia în care descoperă evenimente asemănătoare celor descrise. Venind în sprijinul poliţiştilor locali şi completând în acest fel acţiunile de verificare a parcurilor și locurilor de joacă efectuate de agenţi în teren în scopul identificării celor care aruncă pe alei ambalaje, hârtii, sticle, resturi de țigări etc, dar și pe cei care tulbură ordinea și liniștea publică, echipajele au posibilitatea constatării contravenţiei în timp real, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun”, au transmis polițiștii locali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.