duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Amendă uriașă de la Garda de Mediu Arad pentru o societate care exploata materiale lemnoase și le depozita pe albia unui râu | Foto

  de Special Arad | 3 aprilie 2020, 12:38 PM | Eco | Știri Arad

  1

  În cursul zilei de joi, 02.04.2010, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat un control în composesoratul Hălmăgel, în vederea verificării legalității activității de exploatare și depozitare a masei lemnoase de către societățile care acționează în zonă. Controlul a venit în urma unor sesizări.

  Astfel, s-a constatat că, pe Valea Ocișor, pe cursul de apă și pe malul văii, a fost depozitată o cantitate de aproximativ 150 mc de material lemnos (fag), pe o lungime de aproximativ 100 de metri, de către o societate comercială din județul Alba, care deține permis de exploatare pentru tăiere progresivă.

  Având în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996 – Legea apelor – actualizată în 2019, care interzice „depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă a materialelor de orice fel”, societății în cauză urmează a i se aplica amenda de 75.000 lei, prevăzută în actul legal amintit mai sus.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.