sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  AMEFA Arad și celelalte prim-divizionare de polo sunt așteptate să își spună părerea până în 27 mai. Sezonul s-ar putea relua în toamnă

  de Dan Lazăr | 18 mai 2020, 4:05 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Federația Română de Polo (FRP), prin intermediul președintelui Călin Găvruș, a transmis o comunicare oficială în cursul săptămânii trecute către cluburile angrenate în Superliga Națională de polo – ediția 2019/20. Acesta a anunțat că s-a luat decizia de prelungire a termenului în care cluburile sportive afiliate își pot clarifica oficial poziția în legătura cu completarea sezonului competițional 2019/2020.

  Astfel, pe data de 28 mai 2020 se va desfășura, prin intermediul unei videoconferințe, o nouă întâlnire între reprezentanții cluburilor participante în Superliga Națională de polo și Federația Română de specialitate. În cadrul acestei videoconferința se va discuta reluarea antrenamentelor în condițiile prevăzute de lege și oprirea sau continuarea/reluarea ediției 2019/2020 a Superligii Naționale.

  Formația arădeană se situa în momentul întreruperii pe locul 6 în Superliga Națională, în a doua grupă valorică, campioana CSA Steaua ocupă primul loc în play-off, urmată la 3 puncte de vicecampioana CSM Oradea şi la șase de Dinamo..

  Președintele FRP: „Mă gândesc că doar prin toamnă vom relua competiţiile”

  Preşedintele Federaţiei Române de Polo a declarat, pentru Agerpres, că este posibil ca abia în toamnă să se reia competiţiile. „Am discutat cu reprezentanţii cluburilor, cărora le solicitasem un punct de vedere privind reluarea pregătirii şi competiţiilor, şi am decis în şedinţa Biroului Executiv, în unanimitate, să prelungim termenul în care structurile sportive afiliate să-şi clarifice poziţia până la data de 27 mai. Şi vom organiza o videoconferinţă pe 28 mai între reprezentanţii federaţiei şi ai cluburilor. Am observat că deciziile dinspre Guvern vin cam la două săptămâni şi să vedem poate se mai relaxează situaţia. Din păcate, dintre cei care au răspuns, şi mă refer la cluburi majore în viaţa sportivă, nu doar la polo, au spus că nu pot respecta măsurile impuse prin ordinul de ministru. E foarte greu şi pentru fotbal care are alte posibilităţi financiare şi logistice. În acest moment ne focusăm pe seniori, mă gândesc că doar prin toamnă vom relua competiţiile. Dacă se va putea şi ne va lăsa situaţia. Va trebui luată o decizie în primul rând în privinţa Superligii şi apoi trecem şi către juniori şi fete”, a declarat Găvruş.

  Oficialul FRP a precizat că poloiştii pierd rapid forma fizică în timpul unei pauze datorită specificităţii acestui sport şi că pentru a reveni au nevoie de 4-6 săptămâni de antrenamente.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.