Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Arad: doresc să consolidez colaborarea în domeniul economic, comercial și academic

  de Special Arad | 6 martie 2019, 8:11 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Comunicat. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit marţi, 5 martie 2019, vizita Excelenței Sale Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Tunisiei în România. Oficialul tunisian a venit însoțit de doamna Hasna Tizaoui Dkhilalli, Secretar I al Ambasadei, precum și de dl. Consul Onorific Sevastiean Armasu.

  Discuţiile purtate au vizat pe de o parte găsirea unei posibilităţi de înfrățire a Aradului cu un oraș similar din Tunisia şi stabilirea de relații economice între aceste oraşe, iar pe de altă parte s-a discutat despre dezvoltarea unor parteneriate pe linie academică, accentul fiind pus pe învăţământul superior medical.

  În cadrul întrevederii, primarul Gheorghe Falcă i-a prezentat ES Raja Jhinaoui Ben Ali situația socio – economică a oraşului nostru, punctând faptul că economia Aradului este conectată la cea europeană printr-o dezvoltată infrastructură rutieră și feroviară. În cadrul întâlnirii oficialul tunisian şi-a manifestat interesul faţă posibilitatea de a aduce forţă de muncă în Arad.

  „Principalul scop al primei mele vizite la Arad este de a consolida colaborarea descentralizată, în domeniile, economic, comercial şi academic. Să nu uităm că relaţiile României cu Tunisia sunt istorice şi fraterne. Anul acesta sărbătorim 55 de ani de colaborare.”, a declarat ambasadorul Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.