joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambasadorul Bangladeshului, în vizită oficială la Consiliul Județean Arad

  de Special Arad | 19 iulie 2022, 6:20 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. O întâlnire diplomatică a avut loc astăzi, la Consiliul Județean Arad, între președintele Iustin Cionca și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ambasadei Republicii Populare Bangladesh în România, Excelența Sa Daud Ali.

  „Am avut o discuție aplicată în ceea ce privește forța de muncă străină pe piața locală. Cu un șomaj de 0,8% în Arad, cunosc faptul că multe companii se confruntă cu o lipsă a forței de muncă. Domnul ambasador a subliniat că cetățenii din Bangladesh sunt interesați să lucreze în România, datorită oportunităților salariale mai bune. Firmele interesate să atragă forță de muncă din Bangladesh au posibilitatea să contacteze Consiliul Județean Arad, iar noi vom intermedia relația acestora cu Ambasada.

  Principala industrie a Aradului o reprezintă automotivele. În această industrie e nevoie de muncitori calificați și necalificați care să trăiască la Arad, să se integreze în comunitatea arădeană. În acest sens suntem parte a unui proiect european amplu care vizează integrarea interculturală a migranților, fiindcă pentru noi e important ca oamenii care se stabilesc aici să se simtă bine primiți. Aradul este un județ sigur, multicultural, un loc în care îi privim pe străini ca pe o plus valoare a comunității și nu ca pe o amenințare.

  O altă preocupare importantă în Arad o reprezintă agricultura. Aici lucrările se desfășoară în cea mai mare parte mecanizat, dar avem în continuare nevoie de forță de muncă de bază. Cred că și în acest domeniu există un potențial pentru cetățenii din Bangladesh interesați să muncească în Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, aș aminti de domeniul serviciilor care se internaționalizează tot mai mult și unde cred că angajații bine pregătiți, născuți pentru interacțiunea cu publicul, se pot integra cu succes.

  Așadar, în calitate de președinte al Consiliului Județean, eu pledez pentru o relație strânsă și amicală cu Ambasada Bangladeshului, să reușim să găsim împreună soluții satisfăcătoare pentru cetățenii din Bangladesh și pentru mediul economic arădean”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Excelența Sa Daud Ali a subliniat faptul că cetățenii din Bangladesh sunt interesați să muncească în România datorită salariilor mai mari. În ultimii doi ani au fost acordate cetățenilor din Bangladesh peste 5 000 de vize de lucru pentru România și încă 2 000 de vize sunt în procesare.

  ,,Suntem prezenți pe piața de muncă din România, însă îmi doresc să vizitez cât mai multe zone din țară pentru a cunoaște oportunitățile și a aduce cât mai mulți cetățeni din Bangladesh să lucreze aici, legal. Acesta este proiectul la care lucrez!”, a declarant Excelența Sa Daud Ali.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.