miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ambasador SUA la Biblioteca arădeană. „Dintre cele vizitate în România, Biblioteca din Arad l-a impresionat cel mai mult”

  de Special Arad | 22 aprilie 2016, 10:45 AM | Administraţie

  0

  Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a participat ieri (joi, 21 aprilie) la inaugurarea Raftului American (American Shelf) din Secția „Împrumut carte adulți” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ din Arad.

  Sosit împreună cu soția și cu o mică delegație, Ambasadorul a fost întâmpinat de directorul Florin Didilescu, personalul bibliotecii, de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, de jurnaliști și de câțiva arădeni.
  Ambasadorul american a făcut un tur al bibliotecii, după care a fost protagonistul unei conferințe de presă.

  În cuvântul de început, directorul bibliotecii, Florin Didilescu, și-a exprimat bucuria de a avea un oaspete de acest rang, precum și bucuria pentru alegerea instituției arădene ca destinație a donației americane.

  La rândul său, Ambasadorul a spus că dintre bibliotecile vizitate în țară până acum, „biblioteca arădeană l-a impresionat cel mai mult“. Cel puțin, asta spunea Hans Klemm la Arad. Nu putem decât să sperăm că în celelalte orașe nu a spus același lucru… despre bibliotecile respective. 

  Aceasta a primit ca donație 133 de cărți în limba engleză, printrre care lucrări de referință, literatură americană, lucrări de metodica predării limbii engleze, materiale pentru învațarea limbii engleze la diferite niveluri și cărți pentru copii.

  Donația conține volume într-un format grafic de exceptie, care vor întregi fondul de carte, de limbă străină, al bibliotecii.

  Hans Klemm și delegația oficială au venit de la Cluj-Napoca și s-au îndreptat spre Timisoara.

  13055565_1331768613587975_5520145536981158967_n

  Raftul American (American Shelf) al Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol“ Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.