vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Am fost pe arena Francisc Neuman. E viață, se lucrează. Sunt unele detalii care trebuie eliminate (Foto)

  de Lucian Dănilă | 6 martie 2020, 5:24 PM | Sport | Topic special

  5

  Plouă și e destul de rece afară, dar asta nu-i împiedică pe muncitorii de la Drast Company să-și vadă de treabă la arena Francisc Neuman, stadion care a creat deja o adevărată psihoză în rândul fanilor echipei UTA din cauza întârzierii cu ani de zile ale lucrărilor.

  Deși trebuia finalizat la data de 21 mai 2018, stadionul nu va fi gata nici măcar în luna mai 2020. Presiunea pusă de fani și de media i-a băgat în priză pe cei care conduc orașul și, din informațiile noastre, au cerut firmei Drast Company să grăbească lucrările astfel încât arena să fie pregătită pentru prima ligă peste patru luni. Vorbe am mai auzit noi multe în acești ani. Gheorghe Falcă ne spunea în urmă cu ceva ani că UTA poate juca acolo chiar în toamna anului 2017. Vai cât a trecut de atunci… Este 2020 și noi ne întrebăm dacă vom vedea echipa pe arena din Vlaicu măcar în acest an.

  După aproape șase ani de minciuni în formă continuată, astăzi am văzut forfotă la stadion. Se lucra atât la peluza Nord, cât și la tribuna a doua, iar sub tribuna întâi este un adevărat șantier.

  IMG 5239

  Nu putem omite să scriem despre ultima durere a fanilor, adică felul în care s-a ales scrierea literei T la tribuna a doua. Cel mai probabil, în proiectul inițial nu era prevăzut să fie scris „UTA” în acel loc. O spunem asta pentru că știm că fostul primar, Gheorghe Falcă, a dorit ca pe arenă să fie montate scaune colorate, pe modelul Arenei Naționale. Tot la presiunea suporterilor au fost alese scaunele albe și roșii. Acum a intervenit această problemă cu litera T care a fost așezată chiar în mijlocul tribunei, acolo unde sunt scările. Fanii și nu numai ei sunt nemulțumiți de faptul că această literă ar urma să fie scrisă cu vopsea, pe scări. „Va arăta ca dracu…”, spune foarte convingător unul dintre suporteri, și cam așa e. Acele scări se vor murdări în timp, vopseaua probabil se va scoroji și chiar nu va arăta deloc estetic. Acum, administratorii orașului trebuie să dreagă această problemă.

  IMG 5257

  O altă problemă este la ieșirea de la vestiare. Proiectantul a decis ca la ieșirea de la vestiare să fie ridicate două ziduri. Acum, cei care se ocupă cu lucrările la zona vestiarelor trebuie să demoleze acele ziduri pentru că jucătorii nu vor putea fi filmați la ieșirea pe teren.

  O altă durere o reprezintă faptul că arena nu va fi închisă cu pereți exteriori. Vor fi montate meșe de plastic, iar structura pe care vor fi montate meșele se poate vedea. Astfel, suporterii care vor lua loc pe scaunele din înaltul tribunelor vor resimți din plin vântul, mai ales pe vreme nefavorabilă. Am mai scris noi că stomatologii vor face averi în urma meciurilor Bătrânei Doamne…

  Un alt subiect este legat de gazon. Iarba are o culoare ruginie și nu știm dacă este din cauza calității sau pur și simplu din cauza anotimpului în care ne aflăm. Mai mult decât atât, sunt zone pe teren în care se vede că brazdele nu s-au prins, nu s-au „sudat” între ele, dar încă nu ne putem da cu părerea dacă gazonul va fi bun sau nu în momentul în care se va intra pe el. Probabil mai sunt unele etape prin care trebuie să treacă pentru a fi folosit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu e obligatoriu sa scrie UTA acolo dacă nu poate fi centrat pe mijloc un cuv de 3 litere. Dacă tribuna II are 6 sectoare de scaune se poate scrie acolo ARAD și va arata la fel de bine. O alta problema pare a fi scările de acces în tribune sunt largi. La 11.000 sunt prea late și ocupa dintre numărul de scaune. Dacă am 30.000 da mai as crede ca trebuie asa late ca în 5min sa evacuam stadionul. În rest le urez succes sa termine barem pana în august.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. La cati bani a costat si la termenul de lucru de 6 ani cu siguranta vom avea ce-l mai urat stafion din liga 1 . Dc mama naibi nu a unit tribunele si a lasat spatiul ala oribil intre ele . Jalnic. Si proiectantul dar ceei ce au acceptata acest proiect cred ca si-au luat casa la bruxeles … rusine si pacat pt aceasta echipa frumoasa pe care o are UTA acum.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.