Alt bărbat a fost prins la braconaj piscicol, tot de jandarmi și tot pe Mureș, lângă Pecica | Video

  de Special Arad | 25 aprilie 2020, 1:59 PM | Știri Arad

  0

  Vineri seara, în jurul orei 21:20, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a depistat în flagrant, pe malul râului Mureș, în dreptul localității Pecica, încă un bărbat care pescuia ilegal folosind un crâsnic ridicător. Acesta a declarat jandarmilor că a ieșit la pescuit fiind convins că nu o să mai fie controale, având în vedere acțiunile de prevenire, pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte.

  Și de această dată, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

  Dispozitivul de pescuit a fost ridicat în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

  De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amendă în valoare de 2000 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.