„Alis“, filmul premiat cu Ursul de Cristal la Berlinala din 2022, în premieră la Cinema Arta

  de Special Arad | 28 February 2023, 6:29 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: arhivă)

  „Alis“, (regia: Clare Weiskopf şi Nicolás van Hemelryck), filmul care a fost premiat cu Ursul de Cristal la Berlinala din 2022, în secţiunea competiţională „Generation“, va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ din Arad.

  Filmul, o coproducție Columbia-Chile-România, care explorează viața celor care se nasc într-un mediu care nu le oferă prea multe oportunităţi, va rula în 3 martie 2023, de la ora 19.00.

  Accesul la film va fi gratuit.

  Sinopsis:
  Adolescente care nu demult trăiau pe străzile din Bogota participă la un exercițiu creativ al cărui rezultat este Alis, o colegă de clasă fictivă. Exercițiul începe ca un joc inocent, o pânză goală pe care fetele își pot proiecta propriile experiențe. Pe măsură ce ficțiunea prinde contur, crește și se îmbină cu realitatea, le deschide posibilitatea de a-și vedea propriile experiențe dintr-o perspectivă diferită. Crearea acestei colege de clasă fictive rupe ciclul de violență în care au trăit și le oferă o oportunitate unică de a visa un viitor mai bun.

  Premii:

  – Ursul de cristal Generația 14+, Categoria „Cel mai bun lungmetraj“, Festivalul de film de la Berlin 2022
  – Trofeul Teddy pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film de la Berlin 2022
  – Premiul Juriului de Tineret la Festivalul de la Sheffield
  – Premiul „Cel mai bun documentar de lungmetraj iberoamerican“ la Guadalajara.

  Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.