miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Alexandru Tănase, un român stabilit în Canada, a rămas fără licență și este acuzat de abuz sexual după ce și-a tratat soția

  de - | 7 octombrie 2019, 9:58 AM | Internaţional

  0

  Un român stabilit în Canada, de profesie igienist dentar, şi-a pierdut licenţa pentru o perioadă de cinci ani după ce a fost acuzat de agresiune sexuală pentru că şi-a tratat soţia în clinica în care profesa.

  Acesta a încălcat astfel legea statului canadian, care nu permite relaţii intime dintre personalul medical şi pacienţi. În anul 2014, arată evidenţa instanţelor, igienistul dentar Alexandru Tanase şi pacienta sa s-au implicat „în mod romantic”, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicţiei relaţiilor amoroase dintre profesioniştii din domeniul sănătăţii şi pacienţii lor, conform mediafax.ro.

  Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniştii dentari au voie să-şi trateze soţiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepţie în cazul tratării soţilor în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula – aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi. Bazat pe înţelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-şi trateze logodnica şi a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016. Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicţia relaţiilor sexuale cu un pacient – chiar dacă pacientul era soţul său şi sexul consimţit – şi, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenţei pntru o perioadă de 5 ani.

  Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa „aspră” pentru Alexandru Tănase chiar dacă autorităţile de reglementare au propus să permită igieniştilor să-şi trateze soţii, aşa cum o pot face medicii stomatologi.„Nu există niciun alt caz de igienist dentar nicăieri în Canada care să fi fost găsit vinovat de abuz sexual pentru că şi-a tratat soţia. Este într-adevăr nefericit faptul că (comisia de disciplină) a ales să continue cu plângerea”, se preczează în decizia instanţei, scrie adevarul.ro.

  Foto: adevarul.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.