Alexandru Tănase, un român stabilit în Canada, a rămas fără licență și este acuzat de abuz sexual după ce și-a tratat soția

  de - | 7 octombrie 2019, 9:58 AM | Internaţional

  0

  Un român stabilit în Canada, de profesie igienist dentar, şi-a pierdut licenţa pentru o perioadă de cinci ani după ce a fost acuzat de agresiune sexuală pentru că şi-a tratat soţia în clinica în care profesa.

  Acesta a încălcat astfel legea statului canadian, care nu permite relaţii intime dintre personalul medical şi pacienţi. În anul 2014, arată evidenţa instanţelor, igienistul dentar Alexandru Tanase şi pacienta sa s-au implicat „în mod romantic”, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicţiei relaţiilor amoroase dintre profesioniştii din domeniul sănătăţii şi pacienţii lor, conform mediafax.ro.

  Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniştii dentari au voie să-şi trateze soţiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepţie în cazul tratării soţilor în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula – aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi. Bazat pe înţelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-şi trateze logodnica şi a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016. Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicţia relaţiilor sexuale cu un pacient – chiar dacă pacientul era soţul său şi sexul consimţit – şi, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenţei pntru o perioadă de 5 ani.

  Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa „aspră” pentru Alexandru Tănase chiar dacă autorităţile de reglementare au propus să permită igieniştilor să-şi trateze soţii, aşa cum o pot face medicii stomatologi.„Nu există niciun alt caz de igienist dentar nicăieri în Canada care să fi fost găsit vinovat de abuz sexual pentru că şi-a tratat soţia. Este într-adevăr nefericit faptul că (comisia de disciplină) a ales să continue cu plângerea”, se preczează în decizia instanţei, scrie adevarul.ro.

  Foto: adevarul.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.