vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Alertați de zgomotele din interior, polițiștii de frontieră de la vama Nădlac i-au găsit pe migranții ascunși în mașină

  de Mihai Todoca | 9 februarie 2023, 12:17 PM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 71 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.
  Șoferii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  * În data de 09.02.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, înainte să se prezinte la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, polițiștii de frontieră au auzit zgomote dintr-o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un cetățean român în vârstă de 23 de ani, motiv pentru care a fost deschis compartimentul destinat transportului de marfă, ocazie cu care au fost descoperite 40 de persoane.
  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceștia sunt 22 de cetățeni din Bangladesh, 11 din Pakistan, 4 din Egipt, 2 din India și 1 din Ghana, cu vârste cuprinse între 21 și 43 de ani. Dintre aceștia, 34 sunt intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale, iar 6 sunt solicitanți de azil în România.

  * De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean român, ce transporta frigidere din România pentru o societate comercială din Franța. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, 31 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că toți sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, intrați legal în România.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii români, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.