Alertă hidrologică: cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din 17 județe!

  de Special Arad | 17 iulie 2020, 2:03 PM | Știri Arad

  0

  Alertă emisă pentru mai multe județe ale țării. Hidrologii au instituit, vineri, Cod portocaliu pe râuri din 17 județe, unde de vineri seara până luni la amiază se pot produce inundații locale. Inundații mai puternice se pot produce în Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, conform Mediafax.

  Se pot înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, anunță hidrologii.

  În intervalul vineri ora 15:00 – luni ora 24:00 este Cod galben pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş şi Olt.

  De asemenea, un alt Cod galben vizează, de sâmbătă ora 10:00 până luni ora 24:00 râuri din Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Covasna, Braşov, Suceava, Neamţ și Bacău.

  Primul Cod portocaliu intră în vigoare vineri la ora 24:00 și expiră luni la ora 12:00. Acesta vizează râuri din Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj și Vâlcea.

  De sâmbătă dimineață până luni la ora 12:00 pe râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor și Sălaj va fi tot Cod portocaliu de inundații.

  De asemenea, se menţine Codul portocaliu, până duminică la amiază, pe Prut – sector aval S.H. Oancea, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac. Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară (judeţul Galaţi).

  Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Caraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.