miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Alertă cu bombă! Un avion Turkish Airlines a fost deviat, iar pasagerii debarcați

  de - | 22 noiembrie 2015, 11:14 AM | Internaţional

  0

  Un avion al companiei Turkish Airlines care decolase din New York către Ankara a aterizat de urgenţă în Canada, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei ameninţări cu bombă, relatează Realitatea TV, citând CBC News.

  La bordul avionului se aflau 256 de pasageri. Potrivit poliţiei din provincia canadiană Nova Scoţia, pasagerii au fost debarcaţi, iar avionul şi bagajele sunt verificate cu ajutorul câinilor poliţişti special antrenaţi în detectarea explozibililor.

  Poliţia „caută să stabilească originea ameninţării şi să identifice persoana sau persoanele responsabile”, au precizat autorităţile pe Twitter.

  Poliţia a refuzat însă să comenteze detalii despre ameninţarea cu bombă.

  Potrivit CTV news, avionul de tip Airbus A330-300 a fost vizat de o ameninţare cu bombă primită prin intermediul unei reţele de socializare.

  În noaptea de marţi spre miercuri, două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate din cauza unor ameninţări cu bombă şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada.

  Cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată tot spre Halifax, dar în urma verificărilor nu s-au descoperit explozibili la bord, astfel că avionul şi-a putut continua drumul spre Franţa.

  Aeroportul Internaţional Stanfield din Halifax a precizat că primeşte anual aproximativ 20 de avioane deviate din diferite motive, inclusiv defecţiuni tehnice sau urgenţe medicale.

  Sursa: realitatea.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.