miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alarmă la frontierele din vestul țării! Au fost ridicate primele tabere pentru refugiați (Foto/Video)

  de Special Arad | 21 septembrie 2015, 8:44 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. A fost ridicata prima tabara pentru refugiati la frontiera Romaniei cu Serbia, la Lunga, localitate aflata la aproximativ 60 km de Timisoara. 50 de corturi uriase au fost instalate la doar 500 m de granita, iar alte 100 urmeaza sa fie montate.

  Ele vor putea adaposti 500 de migranti, daca acestia vor alege sa vina in Romania trecand frontiera cu Serbia.

  Vor fi si corturi speciale ce vor avea ca destinatie sala de mese, respectiv spalator. Au fost aduse si un generator de curent, un rezervor de apa si toalete ecologice. Corturile au o capacitate de cel putin 8 locuri fiecare si sunt dotate cu paturi pliante, saltele si saci de dormit.

  Este mobilizare fara precedent la granita in acest moment. Zona de la sectorul de frontiera Lunga e pazita de jandarmi si continua sa fie aduse corturi, paturi si alimente.

  Montarea taberei a inceput inca de ieri, iar operatiunea este coordonata de un secretar de stat in MAI. Participa forte ale pompierilor, jandarmilor si politiei de frontiera Timis.

  Lucratorii din cadrul ISU Banat au  chiar alarma portocalie pentru aceasta misiune de amenajare a taberei de refugiati de langa pichetul de frontiera de la Lunga.

  Prin punctul de trecere a granitei catre Serbia se circula normal la aceasta ora.

  La Lunga este asteptat si Gabriel Oprea, ministru de Interne si vicepremier pe probleme de Securitate nationala.

  In continuare, zona de granita este monitorizata cu mare atentie, au fost suplimentate patrulele politiei de frontiera, iar elicoptere ale Ministerului de Interne survoleaza fasia verde.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.