marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Alarmă falsă pentru „bucuroșii” care au crezut că s-a dat drumul la căldură. Era vorba de probe… pentru această săptămână

  de Raluca Medeleanu | 16 octombrie 2021, 7:20 PM | Știri Arad

  0

  Căldura se porneşte luni, dar doar în zonele cu şcoli

  De zile bune autoritățile au ignorat condiția legală pentru care trebuia să înceapă furnizarea căldurii (10 grade C, trei nopți consecutiv) pe motivul că CET Hidrocarburi – distribuitorul agentului termic – nu și-a plătit datoriile către CET-ul mare – furnizorul propriu-zis al căldurii, astfel că arădenii au stat în frig în apartamente, iar copiii lor au învățat în frig în clase.

  Săptămâna trecută, primarul Bibarț a susținut și o conferință de presă prin care a încercat să justifice întârzierea furnizării căldurii, motivând-o cu lipsa de bani de la Guvern, însă reacțiile oamenilor pe rețelele de socializare nu au dat de înțeles că ar fi fost „încălziți” de aceste scuze. Au mai trecut însă câteva zile, iar nopțile au fost în continuare cu temperaturi cu sub 10 grade C.

  Citește și: Bibarț, total dezamăgit: zero sprijin de la Guvern pentru termoficare. Arădenii ar putea plăti chiar de patru ori mai mult pentru căldură.

  Excepție de la această situație sunt locuitorii din Aradul Nou care primesc deja căldură direct de la noua centrală de cartier.

  Totuși, primele semne că CET ar începe furnizarea agentului termic au fost date în decursul zilei de sâmbătă, când în jurul orei 17 locuitorii din centrul Aradului au observat caloriferele că încep să se încălzească.

  Pe surse, am aflat însă că ar fi vorba de simple probe, iar furnizarea căldurii ar urma să înceapă abia luni, doar pentru anumite zone din oraș, care ar fi în proximitatea unităților de învățământ.

  Am încercat să contactăm Primăria Arad și CET Hidrocarburi pentru a afla dacă este vorba de simple probe, ori dacă a început oficial pornirea căldurii, însă fiind weekend nu am reușit să dăm de nimeni.

  Vom reveni cu informații, îndată ce primim o declarație oficială de la instituțiile implicate.

  Update

  Primăria municipiului Arad a emis un comunicat prin care se confirmă informațiile Special Arad. Momentan sunt doar probe, iar de săptămâna viitoare se va porni căldura doar în zonele din apropierea școlilor.

  «În acest weekend operatorul serviciului public de alimentare cu energie termică face probele de presiune pentru unitățile de învățământ din municipiu astfel încât de luni, 18 octombrie 2021, școlarii și preșcolarii să aibă condiții normale de desfășurare a activităților didactice. Totodată se va asigura termie și pentru locuințele arondate punctelor termice de unde se alimentează instituțiile de învățământ.
  „Săptămânile trecute am asigurat termia în sistemul sanitar, iar din acest weekend facem eforturi pentru a începe furnizarea căldurii în școli și grădinițe. Trepat funcție de finanțările guvernamentale și evoluția temperaturilor diurne și nocturne ne străduim să asigurăm termia în toate locuințele municipiului, dar reiterez ideea că nu este normal ca doar din banii arădenilor să asigurăm aceste servicii atât timp cât prețul la gaze s-a triplat”, a afirmat primarul Călin Bibarț.»,
  se arată în comunicatul emis de Primăria Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.