Update 2Alarmă de cutremur! ISU în alertă „indusă”… de un exercițiu

  de Marius Man | 1 noiembrie 2016, 10:45 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Ample desfășurări de forțe au loc astăzi în întreaga țară, angajații de la Salvare și Pompieri fiind în alertă cu privire la producerea unui cutremur. Din fericire, nu este vorba decât despre un exercițiu menit să antreneze echipele de intervenție în cazul producerii unei asemenea calamități naturale.

  „Începând cu ora 8, la nivel național s-a declanșat un exercițiu de alarmare a unităților ISU pentru intervenția la un cutremur în București și Iași” – se precizează într-un comunicat ISU.

  UPDATE – precizări referitoare la exercițiul în curs de desfășurare

  Este vorba despre un exercițiu de alarmare pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență.

  În urmă cu câteva minute, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași. Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași. Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI. În acest moment este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie. Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe. Pe parcursul desfășurării exercițiului vor fi făcute comunicări publice de către DSU al MAI.

  UPDATE 2

  Începând cu 10.40, 109 ofițeri, subofițeri și 16 mijloace tehnice au început deplasarea spre București.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.