Update 5Al doilea polițist implicat în tâlhăria de la Pâncota, suspendat din funcție și arestat preventiv

  de Mihai Todoca | 6 aprilie 2021, 1:25 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Titlu principal: Polițist ajuns tâlhar! Jaful de sute de mii de euro de la Pâncota, „rezolvat” în parte de anchetatori

  De la un hoț te aștepți să fure. Cinstită sau nu, asta îi este meseria. Acesta este drumul pe care și l-a ales și gata. Nu e nimic surprinzător ca un hoț să fure. Dar când o face un polițist tânăr, care este la început de carieră (ce carieră!), lucrurile stau cu totul  altfel.

  Ne referim desigur la cei trei tineri care au furat trei sute de mii de euro din seiful unei femei în vârstă din Pâncota.

  Deși IPJ Arad tace „ca-n cucuruz”, informațiile apărute în presă, pe surse, sunt că făptașii, în număr de trei, ar fi subofițerul Denis Țicală și alți doi „asociați”, Dragoș Toadere și Denis Busta. Din ceea ce au reușit să afle anchetatorii și din declarațiile victimei, aceștia au știut de banii ținuți în seif și au încercat, în luna noiembrie a anului trecut, să o constrângă pe femeie să le dea cheia. Cum aceasta a refuzat, seiful a fost tăiat cu un flex, banii furați, iar făptașii au dispărut.

  Polițiștii arădeni au reușit azi noapte să-i prindă pe cei trei, iar canale neoficiale iterează cum că ar exista o a patra persoană, deocamdată nedovedită,  care ar fi participat la tâlhărie. Ancheta este încă în desfășurare.

  Ceea ce nu s-a spus deocamdată, dar așteptăm cu mare interes, este sursa banilor… că cică s-au fumat mii, zeci de mii de țigări, până s-a strâns o asemenea sumă.

  Update – Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziții domiciliare. Patru persoane au fost reținute.

  Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

  Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.

  În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

  Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

  Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad acționează pentru siguranța comunității și tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracțiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  UPDATE 2

  În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, privind tâlhăria din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020, de pe raza localității Pâncota, astăzi, 12 martie a.c., au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr de 22 de ani (agent de poliție în cadrul Poliţiei orașului Pâncota) și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Şiria, cercetați pentru complicitate la tâlhărie calificată.

  Magistrații Judecătoriei Ineu au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă.

  Facem precizarea că în aceeași cauză, la data de 4 martie a.c., a mai fost arestat preventiv un bărbat de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

  UPDATE 3

  Polițistul implicat în jaful de la Pâncota, dar și ceilalți doi din totalul de patru, vor mai sta o perioadă după gratii. Aceștia vor avea 48 de ore la dispoziție pentru a depune contestație, însă șansele ca ei să plece acasă sunt foarte mici. Celelalte 30 de zile de închisoare vor începe în luna aprilie, pe data de 05.04 pentru Vesa Flavius și 11.04 pentru Țicală Denis și Toadere Dragoș.

  „Tip solutie: admite cererea
  Solutia pe scurt: În temeiul art. 234 alin. 1 raportat la art. 233 alin. 2 C. proc. pen. și art. 202 C. proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin, arestat în baza MAP 05/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile cu începere de la data de 30 de zile, începând cu data 05.04.2021 până la data de 04.05.2021, inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin, arestat în baza MAP 08/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza MAP 09/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 29.03.2021.
  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 6/2021 29.03.2021”.

  UPDATE 4

  Încă un polițist a fost reținut în dimineața zilei de azi, 5 aprilie 2021, în cazul jafului de la Pâncota. Vorbim despre Marius Covaci care urmează a fi propus spre arestare alături de ceilalți complici care sunt deja după gratii. În acest moment se pare că ar fi vorba despre patru suspecți ajunși pe mâna polițiștilor.

  UPDATE 5

  „În continuarea cercetărilor efectuate cu privire la tâlhăria din data de 21/22 Noiembrie 2020, procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus, la data de 5 aprilie, reținerea unui agent șef de poliție din cadrul Poliției Orașului Pâncota, în vârstă de 41 de ani. Magistrații Judecătoriei Ineu au admis propunerea procurorilor, cel în cauză fiind arestat preventiv.

  Polițistul a fost suspendat din funcție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.