miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 8Tâlharii de la Pâncota, tot după gratii. Covaci Marius a cerut arestul la domiciliu, însă judecătorii i-au respins cererea

  de Mihai Todoca, Andreea Daniela B. | 8 noiembrie 2021, 10:45 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Titlu principal: Polițist ajuns tâlhar! Jaful de sute de mii de euro de la Pâncota, „rezolvat” în parte de anchetatori

  De la un hoț te aștepți să fure. Cinstită sau nu, asta îi este meseria. Acesta este drumul pe care și l-a ales și gata. Nu e nimic surprinzător ca un hoț să fure. Dar când o face un polițist tânăr, care este la început de carieră (ce carieră!), lucrurile stau cu totul  altfel.

  Ne referim desigur la cei trei tineri care au furat trei sute de mii de euro din seiful unei femei în vârstă din Pâncota.

  Deși IPJ Arad tace „ca-n cucuruz”, informațiile apărute în presă, pe surse, sunt că făptașii, în număr de trei, ar fi subofițerul Denis Țicală și alți doi „asociați”, Dragoș Toadere și Denis Busta. Din ceea ce au reușit să afle anchetatorii și din declarațiile victimei, aceștia au știut de banii ținuți în seif și au încercat, în luna noiembrie a anului trecut, să o constrângă pe femeie să le dea cheia. Cum aceasta a refuzat, seiful a fost tăiat cu un flex, banii furați, iar făptașii au dispărut.

  Polițiștii arădeni au reușit azi noapte să-i prindă pe cei trei, iar canale neoficiale iterează cum că ar exista o a patra persoană, deocamdată nedovedită,  care ar fi participat la tâlhărie. Ancheta este încă în desfășurare.

  Ceea ce nu s-a spus deocamdată, dar așteptăm cu mare interes, este sursa banilor… că cică s-au fumat mii, zeci de mii de țigări, până s-a strâns o asemenea sumă.

  Update – Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziții domiciliare. Patru persoane au fost reținute.

  Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

  Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.

  În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

  Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

  Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

  Inspectoratul de Poliție Județean Arad acționează pentru siguranța comunității și tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracțiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  pozza

  UPDATE 2

  În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, privind tâlhăria din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020, de pe raza localității Pâncota, astăzi, 12 martie a.c., au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr de 22 de ani (agent de poliție în cadrul Poliţiei orașului Pâncota) și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Şiria, cercetați pentru complicitate la tâlhărie calificată.

  Magistrații Judecătoriei Ineu au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă.

  Facem precizarea că în aceeași cauză, la data de 4 martie a.c., a mai fost arestat preventiv un bărbat de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

  UPDATE 3

  Polițistul implicat în jaful de la Pâncota, dar și ceilalți doi din totalul de patru, vor mai sta o perioadă după gratii. Aceștia vor avea 48 de ore la dispoziție pentru a depune contestație, însă șansele ca ei să plece acasă sunt foarte mici. Celelalte 30 de zile de închisoare vor începe în luna aprilie, pe data de 05.04 pentru Vesa Flavius și 11.04 pentru Țicală Denis și Toadere Dragoș.

  „Tip solutie: admite cererea
  Solutia pe scurt: În temeiul art. 234 alin. 1 raportat la art. 233 alin. 2 C. proc. pen. și art. 202 C. proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin, arestat în baza MAP 05/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile cu începere de la data de 30 de zile, începând cu data 05.04.2021 până la data de 04.05.2021, inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin, arestat în baza MAP 08/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza MAP 09/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 29.03.2021.
  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 6/2021 29.03.2021”.

  UPDATE 4

  Încă un polițist a fost reținut în dimineața zilei de azi, 5 aprilie 2021, în cazul jafului de la Pâncota. Vorbim despre Marius Covaci care urmează a fi propus spre arestare alături de ceilalți complici care sunt deja după gratii. În acest moment se pare că ar fi vorba despre patru suspecți ajunși pe mâna polițiștilor.

  UPDATE 5

  „În continuarea cercetărilor efectuate cu privire la tâlhăria din data de 21/22 Noiembrie 2020, procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus, la data de 5 aprilie, reținerea unui agent șef de poliție din cadrul Poliției Orașului Pâncota, în vârstă de 41 de ani. Magistrații Judecătoriei Ineu au admis propunerea procurorilor, cel în cauză fiind arestat preventiv.

  Polițistul a fost suspendat din funcție, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale și luării măsurilor preventive. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

  UPDATE 6

  În cazul în care vreo persoană implicată în jaful de la Pâncota ar fi crezut că zilele sale după gratii s-au terminat, ei bine, conform portalului Judecătoriei Ineu, acestea continuă. Încă 30 de zile de arest au de executat cei patru făptași, Vesa Flavius, Țicală Denis, Toadere Dragoș și Covaci Marius.

  Solutia pe scurt: În temeiul art 234 alin.1 raportat la art.233 alin.2 C.proc.pen. și art.202 C.proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art.233 din C.P, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C.P. cu aplic art.41 alin 1 din C pen şi cu aplicarea art.77 lit.a din C.pen., arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 05.05.2021 şi până în data de 03.06.2021 inclusiv.

  TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 48 al.1 rap.la art.233 din C.pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv

  ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art.48 al.1 rap. la art.233 din C. pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv;

  COVACI Marius-Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, prev de art 48 din C pen rap la art 233, art 234 alin 1, lit c, d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen. arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.05.2021 şi până în data de 04.06.2021 inclusiv.

  Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 28.04.2021.

  UPDATE 7

  Autorii jafului de la Pâncota nu vor pleca niciunde, cererile lor fiind respinse. Astfel, arestul preventiv continuă pentru aceștia, atât pentru cei doi polițiști, cât și pentru celelalte două personaje. În urmă cu câteva zile, pe data de 31.05.2021, pe portalul Judecătoriei Ineu a apărut soluția pe scurt în legătură cu cei patru bărbați care au furat sute de mii de euro din casa unei femei de pe raza localității Pâncota.

  Solutia pe scurt: În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului VESA FLAVIUS-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Vesa Flavius-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.5 din data de 5.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.379/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Ticală Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.8 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TOADERE DRAGOŞ-SEBASTIAN-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Toadere Dragoş-Sebastian-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.9 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului COVACI MARIUS-PETRU. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Covaci Marius-Petru, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.11 din data de 5.04.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.619/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate.

  UPDATE 8

  În data de 4 noiembrie 2021, cei patru inculpați, printre care și doi polițiști, au ajuns din nou în fața instanței. Spre exemplu, Covaci Marius a cerut să fie arestat la domiciliu, lucru care i s-a refuzat. Cât despre ceilalți, n-au avut nici ei nicio scăpare, toți patru fiind în continuare în arest preventiv.

  Solutia pe scurt: În baza art. 242 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală respinge cererea precizată de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul COVACI MARIUS PETRU privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În baza art. 242 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală respinge cererile de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul VESA FLAVIUS-FLORIN, cu privire la mandatul de arestare şi la măsura arestului preventiv . În baza art. 362 alin. 2 din C.p.p., raportat la art. 208 Noul Cod proc.pen constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului VESA FLAVIUS-FLORIN, şi menţine arestarea preventivă a inculpatului VESA FLAVIUS-FLORIN, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.5 din data de 5.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.379/246/2021. În baza art. 362 alin. 2 din C.p.p., raportat la art. 208 Noul Cod proc.pen constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului TICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE, şi menţine arestarea preventivă a inculpatului ȚICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.8 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. În baza art. 362 alin. 2 din C.p.p., raportat la art. 208 Noul Cod proc.pen constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului TOADERE DRAGOŞ-SEBASTIAN-FLORIN, şi menţine arestarea preventivă a inculpatului TOADERE DRAGOȘ SEBASTIAN FLORIN, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.9 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. În baza art. 362 alin. 2 din C.p.p., raportat la art. 208 Noul Cod proc.pen constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului COVACI MARIUS-PETRU, şi menţine arestarea preventivă a inculpatului COVACI MARIUS PETRU, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.11 din data de 5.04.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.619/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorii inculpaţilor de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. Măsurile dispuse vor fi aduse la cunoştinţa inculpaţilor prin administraţia locului de deţinere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. chiar cei din investigati criminale ar trbui arestati,taranocul ala pasionat de masini scumpe si in afaceri cu infractori,jegosul ala cu masina cu nr usa,A7 cu manevre cu bani europeni ce cauta in politie?

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.