Ajutați de doi șoferi români, mai multi bărbați din Afganistan au încercat să fugă de la noi din țară

  de Special Arad | 29 octombrie 2020, 12:14 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat opt cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare. Cei în cauză au fost sprijiniți de doi şoferi români care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

  În data de 28.10.2020, în jurul orei 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 23 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese de aluminiu pe ruta România – Spania.
  În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane.
  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru adulți, având vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani și doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.

  Tot ieri, în jurul orei 10.45, în acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat într-un camion condus de un cetăţean român doi tineri din Afganistan, unul în vârstă de 20 de ani, iar celălalt de 15 ani.
  În ambele situaţii, tinerii au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.
  În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.